1. El Congrès reunirà els principals actors vinculats amb el món de l’horta a Catalunya −un centenar de persones entre investigadors, administracions, empreses i pagesos− per tal de valorar conjuntament la situació del sector i debatre sobre els reptes i les oportunitats de futur.
  2. El Pla Director de l’Horta té per objectiu promoure l’horticultura com un sector estratègic, vertebrador del territori, de l’economia de l’alimentació i de la cultura. El document contempla un total de 100 accions concretes de les quals 31 ja estan realitzades, 30 més estan en procés i 38 s'iniciaran progressivament.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) organitza aquest 24 i 25 d’octubre el 1r Congrés de l'Horta de Catalunyaamb l’objectiu de promoure el sector de l’horticultura per respondre a l’estratègia europea ‘Del camp a la taula’ (Farm to Fork).

El Congrès reunirà els principals actors vinculats amb el món de l’horta a Catalunya −un centenar de persones entre investigadors, administracions, empreses i pagesos− per tal de valorar conjuntament la situació del sector i debatre sobre els reptes davant del canvi climàtic i les oportunitats de futur.

El dimarts, 24 d’octubre, el congrés s’iniciarà a l’EEABB de la UPC (sala Mercabarna. C. Esteve Terradas, 8. Castelldefels) amb la benvinguda a càrrec el secretari d'Alimentació del DACC, Carmel Mòdol; el vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la UPC, Climent Molins, i el director de l’EEABB, Xavier Fàbregas.

Tot seguit, la directora general d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, Elisenda Guillaumes, abordarà les actuacions que s’estan fent en el marc del Pla Director de l’Horta de Catalunya, en l’elaboració del qual ha participat professorat de l’EEABB. Posteriorment se celebraran taules rodones sobre la modernització de les explotacions agrícoles i conferències sobre com pot afectar el canvi climàtic a l’horticultura, entre d’altres.

El congrés continuarà el dia 25 d’octubre a l’Escola Agrària de Mas Bové (Constantí), on pel matí hi haurà ponències i taules rodona on s’abordaran temes vitals com els de comercialització o la recerca del sector hortícola. Posteriorment, es visitarà les instal·lacions de VerdCamp Fruits (Cambrils).

Un Pla per l’Horta

El Pla Director de l’Horta té per objectiu promoure l’horticultura com un sector estratègic, vertebrador del territori, de l’economia de l’alimentació i de la cultura. El document, que té dos anys de vigència, contempla un total de 100 accions concretes de les quals 31 ja estan realitzades, 30 més estan en procés i 38 s’iniciaran de forma progressiva.

Tecnologia per a un ús més sostenible

En el decurs de les jornades −que compten amb la implicació dels agents de la taula de l'horta− es debatrà sobre les noves tecnologies per a la modernització de les explotacions hortícoles, l’adaptació de l’horticultura al canvi climàtic, amb la presentació de diferents aplicacions per a un ús més sostenibles dels recursos, així com les noves eines digitals i noves experiències per a una agricultura més eficient.

El congrés l’organitzen conjuntament el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC).

1  

Fitxers adjunts

Programa del 1er Congrés de l'Horta de Catalunya

Programa del 1er Congrés de l'Horta de Catalunya
PDF | 19001416