Crèdits

El Govern aprova destinar 9,8 milions a ampliar la línia de préstecs 'ICF Agroliquiditat'

query_builder   5 març 2024 13:00

event_note Nota de premsa

El Govern aprova destinar 9,8 milions a ampliar la línia de préstecs 'ICF Agroliquiditat'

  1. Es tracta de finançament adreçat a fer front a l’increment del preu de les matèries primeres i combustibles, a les conseqüències del canvi climàtic i també a fer petites inversions

El Govern ha aprovat avui que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural destini 9.836.355 euros a ampliar el finançament de la línia de préstecs ‘ICF Agroliquiditat’, impulsada conjuntament amb l’Institut Català de Finances (ICF).

Es tracta d’una línia de préstecs dissenyada la tardor de 2022 que posa a disposició de persones treballadores autònomes i empreses agràries i agroalimentàries, forestals, i del sector de la pesca préstecs per fer front a l’increment del preu de les matèries primeres i combustibles, així com les conseqüències del canvi climàtic com les gelades o les pedregades, entre altres afectacions. També per a aquells que vulguin fer una petita inversió.

En relació amb aquesta línia de finançament ‘ICF Agroliquiditat’, cal destacar que en el primer tram en què la línia va estar oberta es van atorgar més de 1.300 préstecs per un import de 80 milions d’euros.

Els préstecs d’‘ICF Agroliquiditat’ han estat molt ben rebuts pel sector. D’aquí que la línia s’ampliés amb 20 milions més, fins als 100, i encara s’hi han afegit 35 milions més fins a arribar als 135 milions d’euros.

Per aquest nou tram de la línia, els préstecs seran a un tipus d’interès fix del 4%. Es comptarà, en tots els casos, amb una bonificació del tipus del 50% per part del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de tal manera que l’interès final a pagar pel client serà del 2%. L’import mínim serà de 10.000 euros i el màxim de 100.000 euros per operació, tot i que la suma de l’import formalitzat de tots els préstecs emmarcats en aquesta línia (incloent-hi el tram anterior) podrà arribar fins a 150.000 euros per cada beneficiari. El termini està fixat en fins a 6 anys, amb 2 com a màxim de carència inclosos.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined