.

Territori estrena un Exprés.cat i posa en marxa una seixantena de noves expedicions de bus interurbà

query_builder   1 juliol 2024 08:30

event_note Nota de premsa

Territori estrena un Exprés.cat i posa en marxa una seixantena de noves expedicions de bus interurbà

  1. Són serveis i millores que han entrat en funcionament aquest dilluns 1 de juliol


El Departament de Territori continua amb la seva aposta pel transport públic per garantir l’accés de la ciutadania arreu del país, millorar la competitivitat i accelerar la transició cap a la descarbonització i la mobilitat sostenible.

Amb aquests objectius, aquest dilluns ha entrat en funcionament un nou autobús de la xarxa Exprés.cat que unirà tres capitals de comarca i, a més, s’han posat en marxa prop de 60 noves expedicions en diverses línies interurbanes. Són millores que beneficiaran una cinquantena de municipis, amb la finalitat d’afavorir l’equitat i l’equilibri territorial:

L’Exprés.cat de l’Eix Diagonal, una realitat

L’autobús Exprés.cat e25 s’ha posat en marxa per primera vegada aquest dilluns al matí amb les expedicions de les 06:45 h. És el nou servei que uneix directament Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada a través de l’Eix Diagonal, que transcorre per les carreteres C-15 i C-37.

La línia funcionarà de dilluns a divendres feiners i ofereix 8 expedicions per sentit. Les sortides, tant des de Vilafranca del Penedès com d’Igualada, són a les 6:45 h, 7:50 h, 15:05 h, 16:10 h, 17:15, 18:20, 19:25 i 20:30 h. Els horaris han tingut en compte les entrades i sortides a la feina i a la universitat, així com les connexions amb els Ferrocarrils de la Generalitat a Igualada per poder afavorir la intermodalitat. Es tracta d’una línia llargament reivindicada per les tres capitals de comarca. Preveu arribar als 21.900 viatges anuals.

Els autobusos de la xarxa Exprés.cat són més directes, amb menys parades, més freqüència de pas i amb una velocitat comercial més elevada.

Augment d’expedicions a l’Empordà

El Departament de Territori ha afegit des d’avui més de 30 noves expedicions entre les línies 8,10,11 i C3 de l’Alt i el Baix Empordà, que beneficiaran prop de 40 municipis. Són millores per desestacionalitzar els serveis i millorar l’oferta d’autobusos pels veïns que viuen a la zona durant tot l’any.

La línia 8, que uneix Begur, Regencós i Palafrugell disposa de 6 expedicions per sentit tots els dies de l’any, una xifra que triplica l’oferta que hi havia fins ara. El recorregut arriba a Calella de Palafrugell i Llafranc i incorpora noves parades al nucli de Palafrugell. Es preveu que la línia quadrupliqui el nombre d’usuaris i arribi fins als 15.300 viatgers anuals.

La línia 10, que uneix Figueres, l’Escala i Torroella de Montgrí, incorpora 4 expedicions per sentit que seran directes entre els municipis de Sant Pere Pescador i Figueres, però que durant els mesos de juliol i agost faran aturada als Aiguamolls de l’Empordà i als càmpings de Sant Pere Pescador. En total, la línia passa a disposar de 10 expedicions per sentit tots els dies de l’any. Les millores preveuen, en aquest cas, arribar als 45.700 viatgers anuals, més del doble que els 22.500 viatgers anuals actuals.

La línia 11, que uneix L’Escala, Verges i Girona, disposa de 7 expedicions per sentit tots els dies a l’any. La freqüència de pas és d’un autobús cada dues hores. El servei oferia, fins ara, 5 expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners i 2 expedicions per sentit els caps de setmana i festius. Es preveu que, amb aquest augment del servei, la línia dobli el nombre d’usuaris i arribi als 45.000 viatgers anuals.

La línia C3, que uneix Figueres, la Jonquera i el Voló, pràcticament dobla l’oferta i passa a disposar de 16 expedicions per sentit de dilluns a divendres, 7 expedicions per sentit els dissabtes i 7 expedicions per sentit els diumenges i festius. El bus, per tant, arribarà a les gairebé 200 expedicions setmanals, quan fins ara en sumava poc més d’un centenar. Es tracta d’unes millores reclamades pel territori per resoldre els problemes de capacitat de la línia a les hores punta. La freqüència de pas és de 30 minuts a les franges amb més demanda, quan fins ara era de 60 minuts.

Millores a Ponent

La línia L0092, que és la que uneix Barcelona, Esterri d’Àneu i Eth Pont de Rei, disposa des d’aquest dilluns de 3 noves expedicions d’anada i tornada de dilluns a divendres feiners entre Tàrrega i Agramunt. És una actuació executada arran de les peticions dels municipis per a millorar els horaris i afavorir la mobilitat laboral i dels estudiants. Els trajectes entre Tàrrega i Agramunt, i també els que ja funcionen actualment entre Tàrrega i Artesa de Segre, es fan des d’avui en un autobús de 38 places.

Connexió amb els instituts a Osona

La línia d’autobús 487, que uneix Vic, Calldetenes, Sant Julià de Vilatorta i Folgueroles, disposa des d’aquest dilluns de 13 expedicions per sentit de dilluns a dissabtes feiners. Els horaris s’han adaptat a les entrades i sortides dels instituts. Pràcticament totes les expedicions passen per Sant Julià de Vilatorta.

La línia 488, que és un servei a la demanda amb el mateix recorregut però amb arribada a Vilanova de Sau i el Pantà de Sau, disposa ara de 2 expedicions per sentit els dissabtes feiners, quan fins ara hi havia una única expedició per sentit.

undefined
undefined
undefined
undefined