El president Aragonès durant la seva intervenció (Fotografia: Rubén Moreno)

President Aragonès: "Catalunya és un país de bosc i per això necessitem potenciar la gestió forestal i recuperar-la"

query_builder   29 juny 2024 17:00

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Catalunya és un país de bosc i per això necessitem potenciar la gestió forestal i recuperar-la"

  1. El cap de l’Executiu ha presidit, aquest migdia, la cloenda de l’Assemblea General del Consorci Forestal de Catalunya, que s’ha celebrat a Sant Feliu de Buixalleu
  2. Aragonès posa en relleu la feina feta i sosté que “sense la seva tasca la viabilitat dels boscos catalans estaria en risc”

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès i Garcia, ha reivindicat avui la feina feta i el compromís del Consorci Forestal de Catalunya, la principal associació forestal del país, que aquest migdia ha celebrat la seva assemblea general, perquè, “sense la tasca i la cura que teniu dels vostres boscos, la viabilitat dels boscos de tot el país estaria en risc”, els ha dit.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu, ha assegurat que “Catalunya és un país de bosc, cada vegada més” i per això és necessari “potenciar la gestió forestal i recuperar-la”, entre d’altres raons, perquè “el canvi climàtic és una realitat, quan veiem noves plagues als nostres boscos, les noves característiques dels incendis forestals, o la sequera” i , per això, ha afegit, “ens ha d'obligar a actuar també des de l'àmbit de la gestió forestal”.

Pel president, aquesta gestió forestal passa per “’una mirada més global que busqui valor més enllà de la gestió de la fusta”, tenint present “tot allò que ens aporta el bosc” i els “aspectes que li donen valor”, entre es quals ha citat el lleure, l’oci, el vessant educatiu i la conscienciació social, la cura del paisatge i de la biodiversitat, així com els aspectes culturals i etnogràfics. Es tracta doncs, “d’una visió, que ha de permetre obrir noves oportunitats amb aquestes aliances per revaloritzar encara més l'activitat forestal”. I, en aquest punt, ha reconegut que més enllà dels propietaris forestals “hi ha d'haver el conjunt del país treballant-hi i estant al vostre costat”.

El president Aragonès durant la seva intervenció (Fotografia: Rubén Moreno)
El president Aragonès durant la seva intervenció (Fotografia: Rubén Moreno)
{"name":"2024/06/29/16/59/e09e324d-2306-4261-9ce4-8aff3f687929.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":108011}

En aquest sentit, ha subratllat l’aportació del Govern i ha posat en relleu “les passes importants” que s’han fet en aquesta legislatura des del Govern, com ara en l'àmbit de planificació de la política forestal, la taula de la fusta, l'inici dels treballs del Pla General de Política Forestal 2040, o la posada en marxa de noves eines, com el Hub Forestal, com a espai d'innovació.

Recursos al bosc

Des de Sant Feliu de Buixalleu, on ha tingut lloc la trobada, el president ha recordat que el Govern ha destinat 41 milions d’euros en recursos per als oscos de Catalunya aquest 2024 i s’ha passat de 4,6 milions d’ajudes als propietaris del 2020 a 10 milions enguany, que se sumen als 5 milions per ajudes específiques per la sequera.

En aquest context, Aragonès ha afirmat que “cal treballar conjuntament per assegurar el futur d'uns bons boscos pel nostre país i que segueixi acompanyant-se encara amb més recursos”, ha reblat.

El cap del Govern ha tancat la seva intervenció agraint la feina dels propietaris i ha subratllat els valors i l’estima pel bosc que, ha dit, “hem de saber transmetre a les generacions que ens han de seguir”. I ha conclòs: “en un país de bosc, com Catalunya, no hi sobra ningú, al contrari, tothom hi ha de ser i, per tant necessitem enfortir aquests espais de treball compartit amb els propietaris forestals de Catalunya en tot l'àmbit de la gestió, per seguir donant valor als boscos del nostre país”.

El president de la Generalitat també ha lliurat una insígnia de soci honorífic al fundador de l’Associació de Propietaris del Montnegre Corredor a Xavier Alfaras per la seva feina al capdavant de l’entitat i la seva contribució al Consorci Forestal de Catalunya. A l’acte també hi ha intervingut, l'alcalde de la localitat, Xavier Santos, i el president del Consorci Forestal de Catalunya, Rosendo Castelló.

2  

Imatges

Fotografia del president Aragonès durant la seva intervenció

Fotografia del president Aragonès durant la seva intervenció 108011

El president Aragonès amb el soci honorífic Xavier Alfaras, l'alcalde Xavier Santos, i el president del Consorci, Rosendo Castelló

El president Aragonès amb el soci honorífic Xavier Alfaras, l'alcalde Xavier Santos, i el president del Consorci, Rosendo Castelló 121493

undefined
undefined
undefined
undefined