Fotografia consellera

El Govern impulsa una estratègia conjunta per incrementar l'oferta d'FP a les comarques gironines

query_builder   27 juny 2024 15:00

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa una estratègia conjunta per incrementar l'oferta d'FP a les comarques gironines

  1. A través de la Taula d’impuls a la formació professional es consensuen les accions amb tots els agents
  2. Els cicles mitjans i superiors tindran una oferta de 480 grups a la demarcació, 47 més que fa 3 anys
Fotografia consellera{"name":"2024/06/27/13/52/0e022998-868d-478b-bb15-f04896e7bed5.jpeg","author":"Departament d'Educació ","type":"0","location":"0","weight":104920}


La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha ressaltat l’impuls d’una estratègia conjunta del Govern per incrementar l’oferta de formació professional a les comarques gironines. A tal efecte, la Taula d’impuls a la formació professional de les comarques gironines s’ha consolidat com un espai on es consensuen amb tots els agents implicats les accions que s’emprenen per desplegar aquesta estratègia. És el primer òrgan d’aquest abast a Catalunya.

Simó ha assegurat que l’estratègia té l’objectiu de “donar resposta a les necessitats dels diferents sectors empresarials. També té en compte el creixement demogràfic i les diverses necessitats dels alumnes segons la seva situació socioeconòmica i educativa, les seves vulnerabilitats i situar l’oferta a les comarques segons els teixits empresarials i les seves singularitats”. Ho ha dit en la jornada de cloenda dels programes i projectes de formació professional, al Palau de Congressos de Girona.

La consellera ha destacat que el curs 2024-2025 hi haurà 480 grups entre cicles mitjans i superiors a les comarques gironines, 47 més que el curs 2021-2022. La creació ha seguit l’estratègia abans esmentada: s'han creat grups en totes les comarques del territori gironí per respondre a la demanda dels principals sectors empresarials. Per exemple, a la Garrotxa s'ha ampliat l'oferta formativa en l'àmbit agrari, a la Selva en Hostaleria, Turisme i Oci, a l'Alt Empordà en energies renovables, a la Garrotxa i la Selva en serveis a la comunitat, i al Gironès s'ha experimentat un fort creixement en l'àmbit sanitari, amb la creació de noves places d'auxiliar d'infermeria i noves ofertes com Pròtesis Dentals a l’Institut Narcís Xifra de Girona. S'han creat nous grups, com ara estudis esportius al Pla de l'Estany o Informàtica a la Selva, i s’ha implantat el cicle de Tècniques de dansa urbana a Celrà. A banda, l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya ja ha nomenat l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona i com a centre d’FP integrada i l’Institut Narcís Xifra s’està preparant per esdevenir també centre d’FP integrada.

A banda, Simó ha ressaltat que en tres cursos s’han reorganitzat els Programes de Formació i Inserció (PFI) i se n’han creat de nous a Girona, la Jonquera, Figueres i Sant Hilari Sacalm, en els sectors de la fusteria i l’hostaleria. Actualment, hi ha 42 PFI públics i 6 de subvencionats pel Departament. També s’han creat nous Itineraris Formatius Específics (IFE) en diversos municipis per atendre l’alumnat amb discapacitat lleu o moderada, en sectors amb alta inserció laboral com l'hostaleria. S'han establert IFE al Pla de l'Estany, Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Ripollès i la Selva.

Finalment, el curs 2024-2025 s’oferiran sis cursos d’especialització en sectors com la informàtica, l’hostaleria, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat i l’automoció híbrida i elèctrica. El curs 2020-2021 no n’hi havia cap a les comarques gironines.

undefined
undefined
undefined
undefined