El Govern crea la Comissió delegada en matèria de Covid-19, un nou òrgan de presa de decisions reduït i àgil en coordinació amb el PROCICAT
  • Entre altres funcions, la nova Comissió avaluarà les propostes dels departaments abans de trametre-les al Comitè de Direcció del PROCICAT durant aquesta nova etapa de represa

 

  • El Consell Executiu també ha analitzat un informe que revela que la Generalitat treballa amb més de 450 projectes d’inversió estrangera que suposarien una inversió potencial a Catalunya de 13.900 milions i la creació de més de 50.000 llocs de treball

 

  • La portaveu del Govern ha anunciat que el president Aragonès començarà una ronda de contactes amb els grups parlamentaris a partir de la setmana vinent

 

El Govern ha aprovat avui crear una Comissió delegada en matèria de Covid-19, un nou òrgan de presa de decisions reduït i àgil en plena coordinació amb el PROCICAT que ha de permetre una millora en la gestió de la nova etapa de represa. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patricia Plaja, durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell Executiu, on ha precisat que “servirà per gestionar aquesta nova fase de la millor manera possible i que ha de permetre eficàcia i agilitat en la gestió de tots els temes que finalment aniran al PROCICAT per ser aprovats”.

 

En aquest sentit, la Comissió “avaluarà les propostes dels diferents departaments i n’analitzarà l’impacte econòmic i social abans de remetre-les al Comitè de Direcció del PROCICAT per a la seva aprovació”, ha explicat la portaveu. També s’encarregarà de concretar els criteris i les prioritats en la gestió de la pandèmia, ara que la situació epidemiològica permet prendre mesures centrades no només en la salut pública i la seguretat. 

 

El nou òrgan, que mantindrà la seva primera reunió de treball el proper dijous 10 de juny, estarà presidit pel president de la Generalitat i en formaran part el vicepresident del Govern i els consellers de la Presidència, d’Interior i de Salut, que n’exerciran les vocalies.

 

450 projectes d’inversió estrangera, la xifra més elevada de la sèrie històrica

 

A la reunió d’aquesta setmana, el Govern ha analitzat un informe sobre la captació estrangera amb el suport d’ACCIÓ —l’agència per la competitivitat del Govern—, presentat pel Departament d’Empresa i Treball, que “se centra en la inversió estrangera a Catalunya, desmuntant els relats catastrofistes sobre el dinamisme i la fortalesa de l’economia catalana”, ha assegurat Plaja. Del document es desprèn que, actualment, la Generalitat treballa amb 463 projectes d’inversió estrangera, la xifra més elevada de tota la sèrie històrica.

 

Són uns projectes que suposarien una inversió potencial a Catalunya de 13.900 milions d’euros i la creació de més de 50.000 llocs de treball. Cada projecte crearia una mitjana de 117 llocs de treball tot i que a l’informe s’observa que es concentren projectes de gran dimensió i importància estratègica per al futur de l’economia catalana. La inversió estrangera és una prioritat del Govern i un element cabdal per impulsar l’activitat econòmica i la generació de llocs de treball directes i indirectes. L’objectiu és augmentar el nombre de multinacionals estrangeres establertes a Catalunya de les 8.900 actuals a les 10.000 en els propers 10 anys.

 

Radiografia sobre LGBTIfòbia

 

A la reunió d’aquest matí, el Govern també ha analitzat un informe presentat pel nou Departament d’Igualtat i Feminismes, que fa una radiografia de la LGTBIfòbia a Catalunya des del 2015 al 2019, els cinc primers anys de desplegament de la Llei de drets de les persones LGBTI i de lluita contra la LGBTIfòbia. La portaveu ha puntualitzat que el document no comprèn el període més recent però “és un fet que en aquests darrers dos anys les conductes discriminatòries malauradament no han desaparegut”. Tot i això, l’objectiu d’aquest estudi ha estat “comprendre i evidenciar com s’ha donat resposta fins al moment a les denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere, així com a les incidències que s’han presentat en aquest període de temps”, ha dit Plaja.

 

L’estudi examina tant les dades d’agressions i delictes d’odi, que s’instrueixen per la via penal (fiscalia i cossos de seguretat) com les denúncies i incidències que s’instrueixen per via administrativa i segons la Llei de drets LGBTI. Es tracta d’un informe que ha de servir de base per detectar els problemes actuals i treballar en les futures propostes i solucions per aconseguir una societat que combati l’odi.

 

Ronda de contactes amb els líders polítics

 

La portaveu del Govern ha anunciat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, començarà a fer una ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris, excepte Vox, començant pels grups que van donar suport a la investidura. En aquest sentit, dilluns de la setmana vinent dia 14 es reunirà amb el grup de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana; dimarts dia 15 al matí amb la CUP i a la tarda amb PSC i Comuns. Està pendent d’agendar la trobada amb Cs i PP.

 

 

2  

Imatges

Reunió del Consell Executiu

Reunió del Consell Executiu 2958

La portaveu del Govern durant la roda de premsa

La portaveu del Govern durant la roda de premsa 2363

1  

Vídeos

Video roda de premsa de Govern (08.06.21)

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 203