Portaveu Plaja

El Govern publicarà una resolució d'ofici que amnistiarà les sancions per la "Llei Mordassa" vinculades al procés independentista de Catalunya

query_builder   11 juny 2024 14:07

thumb_up Acords del Govern

El Govern publicarà una resolució d'ofici que amnistiarà les sancions per la "Llei Mordassa" vinculades al procés independentista de Catalunya

  1. Habilitarà un formulari per demanar una resolució individualitzada d'amnistia i la devolució econòmica de la sanció en cas que s’hagués efectuat el pagament
  2. La portaveu Plaja valora positivament que el Parlament “continuï tenint un president i una Mesa amb majoria independentista” i es mostra confiada que “treballarà per preservar la sobirania i el prestigi de la institució”
Portaveu Plaja{"name":"2024/06/11/13/59/23dca33d-bd1a-4170-b030-191dcea2c8ef.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":109468}

El Govern publicarà una resolució d’ofici que amnistiarà els fets sancionats a través de la Llei de seguretat ciutadana, coneguda com a “Llei Mordassa”, per qüestions vinculades amb el procés independentista de Catalunya, en compliment de la llei d'amnistia. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, a la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell Executiu. En aquest sentit, Plaja ha informat que el Govern ha aprovat avui les actuacions que ha de dur a terme la Generalitat en els diferents procediments administratius i judicials perquè sigui aplicable la Llei d’amnistia “de manera preferent i urgent”.

Entre elles també hi ha la publicació, a partir d’aquest dijous 13 de juny, d’un formulari al web del Departament d’Interior per a totes aquelles persones que vulguin sol·licitar una resolució individualitzada d'amnistia i/o la devolució econòmica de la sanció en cas que s’hagués efectuat el pagament. “En cada cas, hi haurà un tràmit de revisió per comprovar si aquell cas concret s’emmarca en l’articulat de la Llei d’amnistia i, en cas que sigui així, s’amnistiaran els fets i es retornarà la sanció amb interessos en cas que correspongui”, ha detallat Plaja.

Pel que fa als empleats públics, càrrecs i ex-alts càrrecs encausats o condemnats per actes o omissions realitzats en exercici de les seves funcions relacionats amb la “Llei Mordassa” tindran a la seva disposició els membres dels gabinets jurídics de la Generalitat per oferir-los assistència i defensa en cas necessari.

En referència al ple celebrat ahir de constitució del Parlament de Catalunya, la portaveu del Govern ha felicitat el nou president, Josep Rull, ha valorat positivament que la institució “continuï tenint un president i una Mesa amb majoria independentista” i s’ha mostrat confiada que “treballarà per preservar la sobirania i el prestigi de la institució”. El Govern també ha aplaudit “el compromís explícit de la mesa de permetre que el Parlament sigui garant dels drets de tots i cadascun dels seus membres assegurant que cap parlamentari serà perseguit per les seves llibertats o el seu vot”.

Durant la roda de premsa, la portaveu també ha valorat els resultats de les eleccions europees que ha qualificat de “mala notícia” i ha explicat que a la reunió del Consell Executiu “s’ha constatat la preocupació per l’auge de les forces d’extrema dreta i del populisme reaccionari a tota Europa”. “Un fenomen global -ha afegit- contra el que Catalunya malauradament no està immunitzada, i que obliga a tota la societat europea a fer una reflexió profunda sobre què està fallant perquè tanta gent opti per aquestes formacions”.

Altres acords del Govern

La sessió del Consell Executiu d’aquest matí també ha aprovat l’actualització de la programació de l’oferta educativa per al proper curs 2024-2025. L’acord de Govern suposa la creació administrativa de 12 centres eductius i la integració d’un centre d’educació especial a la xarxa pública de la Generalitat de Catalunya. La majoria d’aquests centres es creen per fusió amb altres centres o per creixement d’escoles a la secundària, tot i que també hi ha centres de nova creació.

D’altra banda, el Govern ha donat llum verda a la modificació del reglament dels serveis jurídics de la Generalitatper actualitzar-lo i impulsar el català.Durant el temps transcorregut des de la seva aprovació, ara ja fa més de 20 anys, l’any 2002, el decret ha estat objecte de diverses modificacions però alguns dels seus continguts han quedat desfasats en determinats àmbits, i és per això que ara s’hi introdueixen canvis tant en relació amb l’abast i l’exercici de les funcions del Gabinet Jurídic de la Generalitat, com en l’esfera organitzativa i en la selecció dels advocats i advocades de la Generalitat.

4  

Imatges

La portaveu del Govern durant la roda de premsa

La portaveu del Govern durant la roda de premsa 109468

El president Aragonès entrant a la reunió del Consell Executiu (Autor: Ruben Moreno)

El president Aragonès entrant a la reunió del Consell Executiu (Autor: Ruben Moreno) 173423

El president Aragonès durant la reunió del Consell Executiu (Autor: Ruben Moreno)

El president Aragonès durant la reunió del Consell Executiu (Autor: Ruben Moreno) 115021

Reunió del Govern (Autor: Ruben Moreno)

Reunió del Govern (Autor: Ruben Moreno) 177855

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 293887

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia