• El portaveu del Govern celebra que l'Executiu central "hagi entrat en raó" però adverteix que l'ofensiva de Madrid continua
  • El Govern també ha nomenat els representants de la part catalana de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, la Comissió Bilateral d'Infraestructures i la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscal
Tall de vídeo del portaveu Homs
El Govern garanteix la convocatòria de 1.245 places d’oposicions de professors de secundària, després que hagi arribat a un acord amb el Ministeri d’Economia i Hisenda perquè retiri el recurs interposat. “El Govern ha guanyat un pols a l’Estat, com en el cas dels preus del transport públic”, ha assegurat el portaveu del Govern, Francesc Homs. El Consell Executiu ha aprovat una modificació tècnica de l’acord de convocatòria d’oposicions que ha desencallat la qüestió.

“Al final s’ha entrat en raó, i l’Estat ens ha comunicat que retira el recurs. Totes les persones que es preparen les oposicions poden tenir la tranquil·litat que la convocatòria, tal com la Generalitat l’havia plantejat, es podrà presentar”
, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest matí. “L’Estat pretenia limitar la convocatòria a 430 places, això era absolutament inadmissible per les necessitats que tenim en terreny educatiu a casa nostra i per la necessitat que tenim de reposició de places”, ha afegit Homs.
 
Comissió bilateral Estat-Generalitat
 
Tot i celebrar que aquest “intent d’intromissió sense cap precedent en democràcia” hagi quedat “en no res”, el portaveu ha alertat que l’ofensiva de l’estat contra Catalunya continua. És en aquest context que ha valorat positivament el nomenament, avui, dels representants de la part catalana de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, la Comissió Bilateral d’Infraestructures i la Comissió Mixta d’Afers Econòmics i Fiscal, a les quals com a novetat s’hi incorporen representants de forces polítiques catalanes. Aquest acord d’avui permetrà a la part catalana “reunir-se, compartir l’estratègia del que calgui negociar i avançar en una major intensitat”, ha explicat Homs. 
 
En aquest sentit, ha anunciat que el Govern demanarà la convocatòria de la Comissió en les properes setmanes, i ha expressat la voluntat del Govern de posar-hi sobre la taula, com a mínim, tres qüestions fonamentals: en primer lloc, els traspassos pendents, ja que de 40 identificats només se n’han materialitzat una desena; en segon lloc, tot allò que el portaveu ha qualificat de “lleialtat institucional”, i que comprèn des de l’activitat normativa de l’Estat que “sistemàticament envaeix competències” del Govern, a les decisions que comporten despesa a la Generalitat.

La tercera qüestió és, segons ha afirmat Homs, “allò que és una clara discriminació de Catalunya respecte l’Estat en inversió en infraestructures. Ara només el 0,8% de les licitacions d’obres importants licitades per al 2011 són obres a Catalunya, 64 milions d’un total de 7.672 milions, la discriminació és evident”.
 
El portaveu ha lamentat que l’activitat licitadora de l’Estat situa Catalunya a la cua i que no es correspon al pes econòmic, fiscal i de població del país. “Hem començat l’any molt malament, aquesta inèrcia s’ha de corregir i posar sobre la taula abans no sigui massa tard”, ha alertat el portaveu del Govern. “Cal fer fer pressió política pertinent perquè aquesta tendència tan negativa per Catalunya es corregeixi”, ha reiterat.
 
Altres acords del Govern
 
El Consell Executiu també ha autoritzat cobrir les vacants al CECAT, el CIVICAT i l’Oficina del Pla Català de Seguretat Viària, amb l’objectiu de garantir el ple funcionament dels serveis de seguretat ciutadana, trànsit, emergències i protecció civil.
 
A més, ha aprovat el Reglament de comercialització dels jocs de loteria gestionats per l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes (EAJA), que supera el buit legal existent després que el TSJC declarés nul el Decret de 2006 que ho regulava. El nou reglament habilita l’EAJA en matèria de responsabilitat social corporativa perquè estableixi mesures que minimitzin els possibles riscos i fomentin la participació responsable de les persones jugadores.

2  

Imatges

Fotografia reunió Consell Executiu (Autor: Jordi Bedmar)

Fotografia reunió Consell Executiu (Autor: Jordi Bedmar) 261

Fotografia roda premsa Govern (Autor: Jordi Bedmar)

Fotografia roda premsa Govern (Autor: Jordi Bedmar) 229

4  

Fitxers adjunts

Tall de vídeo: el portaveu afirma que el Govern ha guanyat el pols al govern espanyol amb la convocatòria d'oposicions

Tall de vídeo: el portaveu afirma que el Govern ha guanyat el pols al govern espanyol amb la convocatòria d'oposicions
FLV | 2205

Tall de vídeo: Homs denuncia les intromissions del govern espanyol

Tall de vídeo: Homs denuncia les intromissions del govern espanyol
FLV | 2206

Tall de vídeo: Homs lamenta que Madrid només inverteix a Catalunya un 0,8% del total de l'Estat

Tall de vídeo: Homs lamenta que Madrid només inverteix a Catalunya un 0,8% del total de l'Estat
FLV | 2287

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 161