Roda de premsa del Govern
 
El Consell Executiu ha fet avui una primera anàlisi positiva de l’Avantprojecte de la "llei òmnibus". Un cop acabat el període d’exposició pública, que el Govern va obrir de forma voluntària, ahir s’havien rebut fins a 2.344 al·legacions. En els propers dies es tindrà el recompte definitiu d’al·legacions, quan s’hi hagin inclòs les rebudes a través d’altres vies com les delegacions, correu ordinari, etc. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha avançat que moltes de les al·legacions rebudes són reiteratives i que ara cal analitzar-les en profunditat.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Homs ha valorat positivament el debat que està suscitant la “llei òmnibus” ja que “és un procés de construcció i la voluntat del Govern és de diàleg i d’intensificar totes les converses necessàries amb tots els sectors implicats”. Amb aquesta voluntat de mà estesa, Homs ha reiterat “la voluntat de diàleg amb el conjunt de forces polítiques” i ha avançat que s’ha demanat al grup parlamentari que dóna suport al Govern que tingui una primera conversa amb els diferents grups amb representació al Parlament per acabar d’afinar i recollir opinions.
 
Per al Govern és necessari un ampli consens perquè la llei òmnibus aconsegueixi el seu objectiu d’afavorir l’activitat econòmica a partir de la simplificació i l’agilitat administrativa, i que es puguin ordenar i actualitzar les normes existents.
 
Homs ha destacat la singularitat d’aquest procediment ja que les lleis fetes pels governs anteriors no van tenir cap període d’exposició pública. Per a Homs, això permet un debat viu entorn a una llei que encara no ha aprovat el Govern. “Fem un balanç positiu que hi hagi hagut totes aquestes al·legacions perquè vam fer un període voluntari d’exposició pública. Per tant, no veiem aquestes esmenes com a rebuig”. 
 
En la seva reunió d’avui, el Govern també ha valorat la manifestació pacífica de diumenge i ha assegurat que la tindrà en compte. “El Govern ho vol tenir en compte -no és un només una dada administrativa-, com també té en compte altres elements que formen part del nostre entorn quotidià, encara que no tinguin una dimensió pública tan gran”.
 
En aquest sentit, el portaveu ha dit que “estem convençuts del que estem fent. Això d’entrada s’ha d’ajustar, si no faríem un mal servei al país i al conjunt de l’economia. El Govern no queda indiferent ni insensible al que es va expressar diumenge, com no ho queda a la resta de manifestacions arreu del país”. A més, ha expressat la voluntat de l’Executiu de “saber donar, en els propers temps, la resposta necessària a la manifestació, al sentit que tenia i a altres coses que estaven sobre la taula”. Homs ha dit que “es poden fer moltes anàlisis, però no es pot improvisar una sortida per fer un titular”.
 
Pel que fa als fets violents del passat dia 15 de juny davant del Parlament, el Govern ha anunciat que posarà a disposició de la Fiscalia tota la informació de què disposa i, quan s’hagin identificat les persones que van participar en els aldarulls, es personarà com a Govern davant dels tribunals.
 
 
Altres acords
 
El Govern ha aprovat avui el Decret que regula els Serveis Tècnics de Punt de Trobada per garantir la protecció dels menors durant el règim de visites de progenitors i familiars. L’any passat, més de 1.600 menors van ser atesos en els 20 Serveis Tècnics de Punt de Trobada que hi ha a 17 municipis catalans.
 
L’Executiu també ha acordat atorgar una subvenció de 556.750 euros per impulsar el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges com a plataforma de promoció per a la indústria cinematogràfica de Catalunya.

2  

Imatges

Fotografia: reunió del Consell Executiu (Autor: Ruben Moreno)

Fotografia: reunió del Consell Executiu (Autor: Ruben Moreno) 744

Fotografia: el portaveu del Govern durant la roda de premsa (Autor: Rubén Moreno)

Fotografia: el portaveu del Govern durant la roda de premsa (Autor: Rubén Moreno) 656

4  

Vídeos

Vïdeo íntegre de la roda de premsa

Tall de vídeo sobre la llei òmnibus

Tall de vídeo sobre la manifestació del 19J

Tall de vídeo sobre els aldarulls davant del Parlament

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 305