• Turull anuncia un grup de treball interdepartamental perquè “de les barbàries n’hem d’extreure conclusions per evitar que no tornin a passar”
  • El portaveu del Govern  recorda que “la determinació del Govern és que l’1 d’octubre estigui tot preparat” i precisa que “allò determinant no és on són les urnes sinó com de plenes estaran”
El portaveu del Govern, Jordi Turull, avui a la roda de premsa posterior a la reunió del Govern

El Govern ha acordat avui a la seva reunió setmanal comparèixer en la causa que investiga el Jutjat d’Instrucció núm. 4 de l’Audiència Nacional, en relació als atemptats terroristes que varen tenir lloc a Barcelona i Cambrils el passat 17 d’agost, per tal de poder intervenir en les diligències d’investigació i exercir les accions penals, civils i legals oportunes contra els presumptes responsables d’aquests delictes.

A més a més, tal i com ha explicat el portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Jordi Turull, en roda de premsa després de la reunió del Govern, l’executiu ha decidit crear un grup de treball interdepartamental per tal d’analitzar la gestió i la prevenció en matèria antiterrorista, on també hi participaran professionals especialitzats en polítiques d’integració i la lluita antiterrorista, així com membres de la comunitat musulmana. “De les barbàries n’hem d’extreure conclusions per evitar que tornin passar”, ha assegurat Turull, tot afegint que ara cal “concentrar-nos en la solució i no ens recrear-nos en el problema”. “L’objectiu de qualsevol govern és que no torni a passar”, ha conclòs.
 
L’Executiu ha pres aquesta decisió atès que aquestes “actuacions criminals han afectat la vida, la integritat física i la llibertat de persones, així com de membres de les forces i cossos de seguretat”.
 
Els terroristes van atemptar a Barcelona el passat 17 d’agost a través d’un atropellament massiu a la Rambla amb una furgoneta i la matinada del 18 d’agost a Cambrils amb un altre atropellament i un tiroteig, amb el balanç fins ara de 16 persones mortes i nombrosos ferits.
 
En relació a les persones ferides en els atemptats de Barcelona i Cambrils, en aquests moments resten 19 persones ingressades (15 afectats per l’atemptat de Barcelona i 4 pel de Cambrils) en 9 centres sanitaris catalans i 1 de Saragossa.
A la reunió del Govern d’avui, la primera després de l’aturada estival, l’executiu ha aprovat també el projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones destinat a millorar la qualitat dels serveis que afecten directament la ciutadania, quan es contractin amb empreses o entitats privades i del Tercer Sector; així com la modernització de l’estructura de l’Entitat Autònoma d’Apostes i Jocs de la Generalitat.
 
“La nostra obsessió és omplir les urnes”
 Durant la roda de premsa d’avui, el portaveu del Govern ha insistit que “l’1 d’octubre les urnes hi seran” i ha recordat que el referèndum “es va començar a discutir fa més d’un any, els que diuen que no hi haurà temps són els mateixos que van anar al Tribunal Constitucional a retardar-ho”. En aquest sentit, ha afirmat que “no és normal que un parlament no pugui actuar amb plena normalitat pel que l’han escollit el seus ciutadans” afegint que “uns volem aprofundir en democràcia i altres els hi espanta la democràcia”. "El Govern de Catalunya serà lleial al mandat del Parlament, obeirem el Parlament, amb totes les seves conseqüències", ha sentenciat.
 
En paraules del portaveu Turull, “ho voldríem fer d’un altra manera però ens trobem amb un estat que a Catalunya ens aplica uns prevencions de caràcter ideològic que no té amb altres comunitats autònomes”. “La determinació del Govern és que l’1 d’octubre tot estigui preparat. El tema no és on estan les urnes sinó com de plenes estaran”. “La nostra obsessió és omplir les urnes”, ha precisat.

1  

Vídeos

Roda de premsa íntegra

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 585