Reunió del govern

El Govern celebra al Palau de la Generalitat la seva primera reunió després de 7 mesos d'intervenció del Govern de l'Estat

query_builder   2 juny 2018 15:43

thumb_up Acords del Govern

El Govern celebra al Palau de la Generalitat la seva primera reunió després de 7 mesos d'intervenció del Govern de l'Estat

·         L’executiu ha creat les Oficines del President i del Vicepresident que van quedar eliminades per l’aplicació de l’article 155

·         El Govern ha nomenat també els secretaris generals dels departaments
Primera reunió del Govern
Després de la presa de possessió dels consellers, el Govern de Catalunya ha celebrat avui la seva primera reunió al Palau de la Generalitat, presidida pel president Quim Torra, després de 7 mesos d’intervenció del Govern de l’Estat. Amb la constitució del nou Executiu català decau, així, automàticament l’aplicació de l’article 155, que va impulsar el Govern de Mariano Rajoy.
 
Després de la lectura del decret de nomenaments per part del secretari del Govern, Víctor Cullell, han pres possessió dels seus càrrecs: el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi; el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall; el conseller d’Interior, Miquel Buch; el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló; la consellera de Salut, Alba Vergés; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; la consellera de Cultura, Laura Borràs; la consellera de Justícia, Ester Capella; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani; la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón; el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró; i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.
 
En aquesta primera reunió, el Govern ha creat les oficines del President i del Vicepresident que varen quedar eliminades d’una tacada per l’aplicació del 155, una decisió per començar a treballar de ple en la reactivació de totes les àrees de la Generalitat de Catalunya en els propers dies i setmanes, que en aquests mesos havien quedat paralitzades.
 
En la reunió d’avui, el Govern ha nomenat els secretaris generals dels Departaments següents:
 
·         Albert Castellanos, Departament de la Vicepresidència i Economia i Hisenda.
·         Meritxell Masó, Departament de la Presidència.
·         Mercè Salvat, Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
·         Brauli Duart, Departament d’Interior
·         Núria Cuenca, Departament d’Ensenyament
·         Laura Pelai, Departament de Salut
·         Patrícia Gomà, Departament de Justícia
·         Marta Felip, Departament d’Empresa i Coneixement
·         Xavier Gatius, Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública
 
La resta de secretaris generals han estat ratificats en el càrrec. Són els següents:
 
·         Ferran Falcó, Departament de Territori i Sostenibilitat
·         Dolors Portús, Departament de Cultura
·         Josep Ginesta, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
·         David Mascort, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
 
D’altra banda, el Govern ha nomenat Josep Rius, director de l’Oficina del President. Rius ja va ocupar aquest càrrec amb el president Carles Puigdemont.
 
El president Quim Torra, en la reunió del Govern, ha compartit les línies principals del seu discurs de presa de possessió dels consellers, deixant constància així de l’aixecament del 155.
 
D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya es reactiva després de 218 dies d’intervenció per part del govern espanyol.

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern del 2 de juny de 2018

Acords de Govern del 2 de juny de 2018
PDF | 144

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia