El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà l'acte de lliurament dels Premis nacionals de Gastronomia, que atorga l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Aquesta institució lliura anualment aquests guardons a aquells cuiners, restaurants, professionals o institucions relacionats amb el món de la gastronomia catalana, que al llarg de l’any han destacat més en cadascun dels apartats següents: millor restaurant, millor cuiner jove i premi especial de l´Acadèmia. Enguany seran guardonats Jean Luc Figueres, a títol pòstum, amb el premi especial; Antonio Simoês, del restaurant La Taberna del Clínic, com a millor cuiner jove, i el restaurant Miramar, amb Paco Pérez al capdavant, com a millor establiment. En el decurs de l'acte, hi hauran parlaments del president de l'Acadèmia, Joan Ras, i de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, així com dels guardonats. El president Mas clourà l'acte amb la seva intervenció. Al lliurament de premis també hi assistirà el conseller de Justícia, Germà Gordó.