Sala de premsa

Simulacre d'accident químic a Martorell

query_builder   10 desembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Simulacre d'accident químic a Martorell

Dijous, 11 de desembre, a partir de les 10.30 hores, a l'empresa Solvay-Solvin
La Direcció General de Protecció Civil organitza el proper dijous, 11 de desembre, a partir de les 10.30 hores, un simulacre d’accident químic que activarà el Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) a les instal·lacions de l’empresa Solvay de Martorell.
 
Un cop finalitzat el simulacre, el secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, farà, a les 12.30 hores, una roda de premsa de valoració de l’exercici. A la roda de premsa, que tindrà lloc a la sala d’actes de l’empresa Solvay, assistiran també l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve; el director de Solvay Martorell, Rafael Truan; i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Barcelona, Àngel Merino; entre d’altres. 
 
L’exercici simularà una fuita d’àcid clorhídric a la zona de producció de l’empresa Solvay amb afectació a l’exterior. És a dir, un incident considerat greu que implicarà l’activació del Plaseqcat. Les zones d’intervenció per aquest accident químic seran la població de Martorell i la urbanització de les Carpes d’Abrera.
 
En el desenvolupament del simulacre participaran efectius dels diferents grups del serveis d’emergència (bombers, policia i sanitaris), a més del grup de control ambiental i dels centres de coordinació com són el Centre de Coordinació Operativa d’Emergències, la sala 112 i la Sala Central de Bombers de la Generalitat. També hi participaran responsables i personal de l’empresa Solvay i dels ajuntaments afectats (Martorell i Abrera).
 
La roda de premsa de valoració del simulacre tindrà lloc a la sala d’actes dins de les instal·lacions de l’empresa. Per tal de poder assistir-hi, caldria que, entre avui dimarts dia 9 i demà dimecres dia 10 de desembre, els mitjans de comunicació que estiguin interessats ho comuniquin al Gabinet de Premsa de la Direcció General de Protecció Civil al telèfon 93.586.77.20 o al correu premsa.bombers@gencat.cat.

12:30|.Sala d'actes de l'empresa Solvay (c. Marie Curie, 1-3-5)|Martorell (Baix Llobregat)

El secretari general d'Interior, Joan Boada, farà una roda de premsa per valorar el simulacre de Martorell.