Sala de premsa

Benestar Social i Família posa en funcionament un nou centre d'acolliment per a infants i adolescents desemparats a Montcada i Reixac

L'alcadessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, i la directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Mercè Santmartí, visitaran dilluns aquest equipament

query_builder   21 febrer 2014 09:57

settings_input_antenna Convocatòria

Benestar Social i Família posa en funcionament un nou centre d'acolliment per a infants i adolescents desemparats a Montcada i Reixac

L'alcadessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, i la directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Mercè Santmartí, visitaran dilluns aquest equipament

El Departament de Benestar Social i Família ha posat en funcionament un nou centre d’acolliment per a infants i adolescents desemparats a Montcada i Reixac. Es tracta del Centre d’Acolliment Can Miralpeix, que gestiona l’entitat GEDI i que disposa de 20 places de capacitat.
 
Can Miralpeix està destinat a atendre temporalment a nois de 12 a 18 anys. Els infants i adolescents que han de viure temporalment al centre o bé han hagut de ser separats del seu nucli familiar perquè s’ha detectat una situació de risc greu per al menor que n’ha fet aconsellable una separació immediata, o bé han arribat a Catalunya sense tenir cap referent familiar al nostre país. 
 
Mentre dura l’estada d’aquests nois, un equip tècnic del centre format per un/a psicòleg/oga, un/a pedagog/a, un/a treballador/a social i un metge, fa l’estudi d’observació i diagnòstic de la situació d’aquests infants i adolescents i de les seves famílies, i fa la proposta de mesura de protecció més adient per a ells, ja sigui tornar amb els seus pares si la situació de risc ha desaparegut, passar a viure amb algun altre familiar, anar a viure amb una família d’acollida o conviure amb altres infants i adolescents a un Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE).
 
Els centres d’acolliment, per tant, són centres per a l’atenció immediata i transitòria dels infants i adolescents. El seu objectiu és l’observació, el diagnòstic, la guarda i l’educació en les situacions d’urgència.
 
Actualment a Catalunya hi ha 20 centres d’acolliment amb 554 places. Can Miralpeix és l’únic centre d’acolliment del Vallès Occidental. Va iniciar el seu servei durant el mes de desembre de 2013 i actualment hi viuen 17 menors.
 
El proper dilluns, l’alcadessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, i la directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Departament de Benestar Social i Família, Mercè Santmartí, faran una visita institucional al centre que podrà ser seguida pels mitjans de comunicació.
 
Nota: els mitjans de comunicació gràfics que cobreixin l’acte hauran de protegir la imatge dels menors que conviuen al centre.
 

10:00|Visita institucional al centre d'acolliment Can Miralpeix.Can Miralpeix (ctra. de la Roca. BV5001. Punt quilomètric, 9,1)|Montcada i Reixac (Vallès Occidental)

La directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Mercè Santmartí, i l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, visitaran Can Miralpeix, el nou centre d’acolliment per a infants i adolescents desemparats a Montcada i Reixac.