Sala de premsa

El president Artur Mas presidirà demà, dissabte, l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona

query_builder   7 març 2014 13:49

settings_input_antenna Convocatòria

El president Artur Mas presidirà demà, dissabte, l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona

 
·        Enguany es commemora també el 25è aniversari de l’Institut Català de la Dona
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà demà, dissabte 8 de març, l’acte institucional amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona. La commemoració tindrà lloc a les 12.00 hores, al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Acompanyaran el president la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell.
 
L’acte, organitzat pel Govern, comptarà amb l’assistència de les presidentes de les associacions de dones de Catalunya, a més de dones representants de diferents àmbits de la societat. També hi seran presents els consellers de Justícia, Germa Gordó, i de Salut, Boi Ruiz.
 
La commemoració s’iniciarà amb la lectura de la Declaració Institucional del Govern a càrrec de Montserrat Gatell. Tot seguit, hi intervindrà el president Mas, que clourà l’acte institucional. La cerimònia finalitzarà amb l’actuació del Cor Infantil Amics de la Unió.
 
A més de l’acte central a Barcelona, el Govern organitza amb motiu d’aquest Dia Internacional de la Dona diversos actes arreu de Catalunya. Enguany, a més a més, es commemora el 25è aniversari de l’Institut Català de la Dona.
 
L’origen de la celebració del Dia Internacional de la Dona es remunta al segle XIX quan va néixer per reivindicar la millora de les condicions de treball i de vida de les dones així com els seus drets polítics. El 1977, les Nacions Unides van declarar la celebració del dia 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.
 
 
 

12:00|El president Mas encapçala la commemoració del Dia Internacional de la Dona.Palau de la Generalitat. Saló de Sant Jordi (pl. Sant Jaume, 4)|Barcelona (Barcelonès)

  Emissió en directe

El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà l’acte institucional amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona. A l'acte hi assistiran la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, així com els consellers de Justícia, Germà Gordó, i de Salut, Boi Ruiz. Hi haurà parlaments de Gatell i del president Mas, que clourà la commemoració.