Sala de premsa

La consellera d'Ensenyament presideix el lliurament dels Premis de les Proves Cangur 2015

query_builder   26 maig 2015 12:02

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera d'Ensenyament presideix el lliurament dels Premis de les Proves Cangur 2015

 

  • El concurs té l’objectiu d’estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques entre l’alumnat

 

 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, presidirà demà el lliurament dels Premis de les XX Proves Cangur 2015, concurs organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) amb l’objectiu d’estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. L’acte tindrà lloc a partir de les 18.00h al Paranimf de la Universitat de Barcelona (UB). Acompanyaran la consellera la directora general d’Educació Infantil i Primària, Carme Ortoll, i la directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Teresa Pijoan.
 
La consellera d’Ensenyament farà la cloenda de l’acte, en què també hi participaran el rector de la UB, Dídac Ramírez, qui farà la benvinguda, el president de la SCM, Xavier Jarque, qui lliurarà els premis, i el vicepresident de l’Institut d’Estudis Catalans, Joaquim Agulló. També hi assistirà la degana de la Facultat de Matemàtiques, Carme Cascante. El lliurament es tancarà amb una interpretació musical.
 
La prova Cangur és un concurs organitzat per la SCM -que forma part de l’Institut d’Estudis Catalans- amb l’objectiu d’estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través de problemes, plantejats com una diversió intel·ligent i eficaç. L’edició d’enguany va tenir lloc el 19 de març i la prova està adreçada a l’alumnat de centres d’ensenyament secundari de Catalunya, del País Valencià, d’Andorra i de les Illes Balears.
 
La convocatòria consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els enunciats els prepara l'associació Le Kangourou sans Frontières  en una reunió internacional, que enguany s’ha dut a terme a Puerto Rico i que engloba més de 40 països. Catalunya hi té representació pròpia i actualment ostenta un dels càrrecs de l'equip directiu de l'associació.  A partir d’aquí, els diferents països tradueixen els enunciats per a la seva nació i es realitza la prova en un mateix dia per a tots els alumnes.
 
Els premis Cangur van néixer a Catalunya l’any 1996 per als territoris de parla catalana, seguint l’exemple de Kangorou, un joc de Matemàtiques creat el 1991 a França que s’inspirava en el model del concurs nacional d'Austràlia (d'aquí el seu nom). Aquest model francès s'ha propagat a través de l'Associació Cangur sense Fronteres (Kangourou Sans Frontières), creada el 1995, i actualment s’ha estès a 49 països i  reuneix més de 6 milions d’alumnes inscrits, segons dades de la mateixa organització.
 
25 de maig de 2015
 
 

18:00|Rigau presideix el lliurament del Premis Cangur 2015.Paranimf de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, presideix el lliurament dels Premis de les Proves Cangur 2015