Sala de premsa

AMPLIACIÓ DE LA CONVOCATÒRIA

El conseller Ciuraneta inaugura la Jornada de Sant Francesc 2015

query_builder   1 octubre 2015 11:16

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Ciuraneta inaugura la Jornada de Sant Francesc 2015

Servirà per presentar els resultats d’un projecte pilot sobre la recuperació de pastures
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, inaugurarà demà, divendres, 2 d’octubre, la Jornada Forestal de Sant Francesc 2015, que tindrà lloc a Llanars (Ripollès). A la jornada hi seran presents, el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, el director general de Forests, Antoni Trasobares, el director del Centre de la Propietat Forestal, Juan Luís Abián i el director dels serveis territorials d’Agricultura, Vicenç Estanyol.
 
La jornada organitzada pel Centre de la Propietat Forestal, organisme adscrit al Departament d’Agricultura, està adreçada especialment a propietaris i professionals del sector forestal.
 
Sota el títol “La recuperació de pastures i la producció de la biomassa en zones de muntanya“, al llarg de la jornada s’aprofundirà en els resultats del projecte pilot per a la recuperació de pastures i la producció de biomassa forestal a la Vall de Camprodon.
 
L’Associació de Propietaris i Propietàries de Finques Rústiques de la Vall de Camprodon presentarà els resultats obtinguts en l’avaluació de les metodologies i els costos d’actuació d’aquest projecte. La iniciativa ha permès estudiar les principals problemàtiques de degradació i pèrdua de pastures en zones de muntanya i plantejar diferents metodologies per a la seva recuperació.
 
Un cop inaugurada la jornada, el  conseller Ciuraneta es desplaçarà a Ripoll, on mantindrà una trobada amb l’alcalde de la vila, Jordi Munell, i amb representants del consistori municipal.
 
Així mateix, mantindrà reunions amb el president de la Cooperativa Agropecuària Vallfogona del Ripollès, així com amb la Junta Directiva de l’Associació de la Ruta Europea del Queso (Sala Cultural de Ripoll) i saludarà als participants de la vista d’intercanvi entre Grups d’Acció Local (Museu Etnogràfic de Ripoll).
 
Posteriorment, cap a les 15:00 hores, el conseller es traslladarà a Santa Pau on mantindrà una reunió de treball amb l’Associació de Cultivadors del Fesol de Santa Pau, i realitzaran una visita a un camp de fesols proper.
 
Finalment, el conseller es traslladarà en visita institucional a l’Ajuntament d’Olot, i visitarà conjuntament amb l’alcalde, Josep Maria Corominas, les parades de productors de la terra, de la plaça del Mercat d’Olot, a les 16:15 hores.
 

1  

Fitxers adjunts

Programa de la Jornada

Programa de la Jornada
PDF | 371

10:00|Ciuraneta inaugura la jornada forestal de Sant Francesc.Sala de Ball (c. Catalunya, 1)|Llanars (Ripollès)

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, presidirà la inauguració de la jornada de Sant Francesc 2015. L'acompanyarà el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús.