Sala de premsa

El SEM ensenyarà demà a salvar vides col·laborant amb La Marató de TV3

query_builder   14 desembre 2019 10:00

settings_input_antenna Convocatòria

El SEM ensenyarà demà a salvar vides col·laborant amb La Marató de TV3

Demà dissabte, 14 de desembre, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ensenyarà a fer reanimació cardiopulmonar i així recaptar fons per a La Marató de TV3 d’aquest 2019, destinada a les malalties minoritàries.

Els Ajuntaments de Barcelona, Badalona, El Pont de Suert i Tortosa han col·laborat per fer possible tallers de formació, que arrancaran a les 10:00h i se situaran a les places i llocs més emblemàtics.

De manera altruista, professionals del SEM donaran a conèixer, a tothom que s’hi vulgui apuntar, com cal actuar davant una aturada cardíaca, ensenyant  com s’han de fer les maniobres d’RCP: el ritme de les compressions, la pressió de les mateixes i la ventilació.

El taller també anirà dirigit als infants i joves, que podran realitzar la pràctica amb uns coixins en forma de cor, realitzats per la Fundació ARED dirigida a la integració social i laboral de persones amb risc d’exclusió.

A les 12:00h, les persones congregades en els quatre municipis faran una «flashmob» multitudinària a ritme de la cançó «Staying alive» dels Bee Gees, ja que aquesta melodia marca de manera perfecta el ritme que s’ha de seguir quan es fan les compressions toràciques al practicar una  maniobra d’RCP.

També aquesta hora, a les 12h., es farà una atenció als mitjans de comunicació.

Al llarg del matí es lliuraran als participants samarretes que simulen l’uniforme del SEM, fins a exhaurir existències i també es recaptaran donatius per a La Marató de TV3.

També es podrà visitar una ambulància per dins i conèixer, gràcies a les explicacions dels professionals del SEM, com aquestes estan equipades amb tecnologia electromèdica de primer nivell.

Les aturades cardíaques són responsables de més de 350.000 morts a l'any fora dels hospitals a Europa. Catalunya registra cada dia cinc casos de persones que pateixen una mort sobtada o ACR, de les quals se’n podrien salvar el 40% si se'ls practiqués de forma gairebé immediata les tècniques de reanimació cardiopulmonar.

 

ACTE:

 

El SEM ensenya a salvar vides col·laborant amb La Marató de TV3

 

DIA:

Dissabte, 14 de desembre de 2019

 

HORA:

12:00h Atenció als mitjans. Es podran prendre imatges al llarg del matí

 

LLOCS:

Barcelona: Passeig de Lluís Companys

Badalona: Plaça de la Plana

El Pont de Suert: Plaça de la Confraria

Tortosa: Parc de Teodor González

 10:00|El SEM ensenya a salvar vides col·laborant amb La Marató de TV3. Passeig de Lluís Companys|Barcelona (Barcelonès)

El Sistema d’Emergències Mèdiques ensenyarà a fer reanimació cardiopulmonar i així recaptar fons per a La Marató de TV3 d’aquest 2019, destinada a les malalties minoritàries. Els Ajuntaments de Barcelona, Badalona, El Pont de Suert i Tortosa han col·laborat per fer possible tallers de formació, que arrancaran a les 10.00 h i se situaran a les places i llocs més emblemàtics. A les 12:00h, les persones congregades en els quatre municipis faran una «flashmob» multitudinària. També aquesta hora es farà una atenció als mitjans de comunicació.

`