• Està impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes, amb motiu del 80è aniversari de l'escriptor
  • Joan Josep Isern, Josepa Cucó, Jordi Cornudella i Jaume Cabré glosaran la seva trajectòria professional i vital

 

L’acte d’homenatge a Joan F. Mira amb motiu del seu 80è aniversari serà presidit per la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i s’iniciarà a la sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), demà dimecres 18 de desembre, a les 18.30 hores. El president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros; el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer Navarro; i el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí-Murlà, seran els encarregats de fer-ne l’obertura institucional.

L'acte d'homenatge, impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), comptarà amb les intervencions de Joan Josep Isern, Josepa Cucó, Jordi Cornudella i Jaume Cabré, que glosaran els diversos aspectes de la seva vasta producció intel·lectual, literària i assagística, així com la seva tasca com a traductor:

  • Joan Josep Isern: “El paradís de la literatura”
  • Josepa Cucó: “El Joan Mira antropòleg”
  • Jordi Cornudella: “Com si hi hagueres estat: l’odissea de traduir”
  • Jaume Cabré: “Llenya al foc”

Per acabar, hi intervindran la consellera de Cultura i el mateix Joan F. Mira.

La violoncel·lista Carla Conangla hi interpretarà diversos moviments de les Suites per a violoncel sol de Bach.

Joan Francesc Mira i Casterà va néixer a València el 3 de desembre de 1939. Va obtenir el títol de batxiller a la Universitat Gregoriana de Roma el 1959 i l’any següent va llicenciar-se en Filosofia per la Universitat Lateranense. El 1962, obté la llicenciatura en Filosofia i Lletres per la Universitat de València, on va doctorar-se nou anys després.

Joan F. Mira ha destacat com a assagista, novel·lista i antropòleg i ha traduït al català obres cabdals de la cultura occidental, com la Divina Comèdia de Dante Alighieri o els Evangelis. Ha rebut els premis més importants de l’àmbit lingüístic: Creu de Sant Jordi, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes o Premi Jaume Fuster, entre d’altres. Va ser membre de la Junta Directiva i vicepresident del PEN Català pel País Valencià. És acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, president d’Acció Cultural del País Valencià, president d’honor d’Espais Escrits i soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Des del 2019, és membre del Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes. L’homenatge impulsat per la Institució s’afegeix a aquests merescuts reconeixements.

L’entrada a l’acte és lliure.

18:30|La consellera Vilallonga assisteix a l'homenatge a Joan Francesc Mira i Casterà amb motiu del seu 80è aniversari. IEC ( c. del Carme, 47)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, presidirà l'acte d'homenatge a Joan Francesc Mira i Casterà amb motiu del seu 80è aniversari. A l'acte també hi intervindrà el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí-Murlà.

1  

Imatges

FOTO

FOTO 143