Sala de premsa

El president Torra visita demà l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya

query_builder   3 gener 2020 10:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president Torra visita demà l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya

  • Acompanyat del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, coneixerà el funcionament del servei de ciberseguretat públic, operatiu des de l’1 de gener i encarregat de protegir la ciutadania, les empreses i les institucions del país

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, visitarà demà, divendres 3 de gener, a les 10 hores, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

L’organisme, adscrit al Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, està operatiu des de l’1 de gener de 2020 i és el servei de ciberseguretat públic encarregat de protegir la ciutadania, les empreses i les institucions del país. La seva creació va ser aprovada pel Parlament per àmplia majoria el juliol de 2017.

Les seves funcions principals són la prevenció, detecció i resposta davant de les creixents ciberamenaces i riscos de l'ecosistema digital, desplegant estratègies d'assessorament, planificació, gestió, coordinació i supervisió de la ciberseguretat en l'àmbit de la Generalitat i del seu sector públic, tot afegint una col·laboració directa amb els ens locals dels país.

En arribar a les instal·lacions, el president i el conseller mantindran una reunió de treball amb els responsables de l’ens i, seguidament, visitaran la sala de control. En acabar, faran una valoració de la posada en funcionament de l’Agència de Ciberseguretat davant els mitjans.

10:00|Visita a l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (c. de Salvador Espriu, 45)|L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, visitarà l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. En arribar a les instal·lacions, el president i el conseller mantindran una reunió de treball amb els responsables de l’ens i, seguidament, visitaran la sala de control. En acabar, faran una valoració de la posada en funcionament de l’Agència de Ciberseguretat davant els mitjans.

`