Sala de premsa

El conseller Alfred Bosch explica els pressupostos del 2020 en cooperació al desenvolupament

Els comptes del Departament d'Acció Exterior mantenen com a prioritat la política pública de cooperació

query_builder   28 gener 2020 17:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Alfred Bosch explica els pressupostos del 2020 en cooperació al desenvolupament

Els comptes del Departament d'Acció Exterior mantenen com a prioritat la política pública de cooperació

La principal prioritat dels pressupostos del 2020 per al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència és la cooperació al desenvolupament. Així ho reflecteixen els comptes per aquest 2020, que inclouen un increment en la partida destinada a aquest àmbit.

El conseller Alfred Bosch explicarà com es concreta l’augment pressupostari en cooperació, que ja constitueix el gruix més destacat en els comptes actuals, en el marc de la cloenda de l’acte ‘Visió 2030: La contribució catalana al desenvolupament global’, que se celebrarà dimarts 28 de gener a partir de les 17 h al Palau Centelles de Barcelona. El conseller intervindrà la cloenda de la trobada, que serà aproximadament a les 17:50 h.

Durant l’acte es farà el retorn del procés participatiu Visió 2030 que va encetar la Generalitat el 2018 per generar una visió sobre com ha de treballar la cooperació catalana els reptes i les oportunitats de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. El procés participatiu també ha alimentat el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2019-2022, el primer pla que s’ha nodrit de les idees i propostes d’un procés com aquest.

La sessió comptarà amb la participació del director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila; del director general de Participació Ciutadana, Ismael Peña-López; i de la catedràtica de Sociologia, Marina Subirats. Més informació sobre l'acte, aquí.

Per cobrir informativament aquest acte cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència enviant un correu electrònic a comunicacio.exteriors@gencat.cat indicant-hi nom, cognoms, DNI i mitjà per al qual es treballa.

17:00|El conseller Bosch presideix l'acte públic de retorn del procés participatiu "Visió 2030: La contribució catalana al desenvolupament global". Palau Centelles ( Baixada de Sant Miquel, 8)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, presidirà l’acte públic de retorn del procés participatiu ‘Visió 2030: La contribució catalana al desenvolupament global’. Bosch parlarà a la cloenda de l’acte, que serà aproximadament a les 17:50 h, on explicarà els pressupostos del 2020 en matèria de cooperació al desenvolupament. Durant l’acte es presentarà el document que recull les aportacions del procés participatiu Visió 2030, i el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2019-2020, el primer pla que s'ha nodrit de les propostes d’un procés com aquest. La sessió comptarà amb la participació del director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila; del director general de Participació Ciutadana, Ismael Peña-López; de la catedràtica de Sociologia, Marina Subirats, del director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Lluís Juncà, i del secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó.

`