Sala de premsa

La consellera de Cultura inaugura l'escultura 'Dies Irae' de Pep Admetlla, al pati dels Serveis Territorials de Cultura de Girona

query_builder   8 juliol 2020 20:00

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera de Cultura inaugura l'escultura 'Dies Irae' de Pep Admetlla, al pati dels Serveis Territorials de Cultura de Girona

  • L’obra va formar part l’any 2017 de l’exposició “Entre cos i enigma – arquitectura dels sentits”, instal·lada al presbiteri del Monestir de Sant Pere de Galligants

Demà dimecres 8 de juliol, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga inaugurarà el nou emplaçament de l’escultura Dies Irae, de Pep Admetlla, al pati de la seu dels  Serveis Territorials de Cultura a Girona. Dies Irae és una creació de Pep Admetlla i CODIestudi que amb el nom de “Dies Irae... fi del relat” va estar instal·lada els mesos d’octubre i novembre de l’any 2017, al presbiteri del Monestir de Sant Pere de Galligants, seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona.

Aquesta instal·lació escultòrica era part de l’exposició “Entre  cos i enigma – arquitectura dels sentits”, organitzada pel Bòlit – Centre d’Art Contemporani de Girona i per la seu de Girona del Museu d’Arqueologia de Catalunya del Departament de Cultura. Aquesta mostra, a la vegada, va formar part de l’exposició “Time space existence”, organitzada per Global Art Affairs Foundation a la 15a Mostra Internacional d’Arquitectura de la Biennal de Venècia.

El cub central de la peça s’ha situat a la part de gesta del pati del primer pis de la Casa Solterra, seu dels Serveis Territorials i el cap del Janus, que formava part de la peça inicial, està en un suport situat a la sala d’actes, abans d’accedir al pati.

 

La casa Solterra

La Casa Solterra, on s’ubicarà definitivament la peça artística, acull els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’edifici va ser construït pel Marquès de Solterra, a partir de 1453, i al llarg del temps ha viscut diferents etapes i propietaris. Finalment, va ser rehabilitat per acollir els Serveis Territorials de Cultura, a partir d’un projecte de l’arquitecte Jordi Casadevall. Complementàriament, la Casa Solterra també acull els serveis del Consorci per la Normalització Lingüística (CNL) i disposa d’espais per a exposicions i presentacions de les activitats culturals del territori.

2  

Fitxers adjunts

Invitació a l'acte

Invitació a l'acte
PDF | 512

Díptic sobre l'obra

Díptic sobre l'obra
PDF | 663

20:00|La consellera Vilallonga assisteix a la inauguració de l'escultura 'Dies Irae' de Pep Ametlla. Serveis Territorials de Cultura a Girona. Casa Solterra ( c. dels Ciutadans, 18)|Girona (Gironès)

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, assistirà a l'acte d'inauguració de l'escultura 'Dies Irae', de Pep Ametlla.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia