Sala de premsa

RECERCA

La consellera Chacón presentarà demà les línies mestres del nou conveni 2020-2029 per al Barcelona Supercomputing Center

query_builder   16 juliol 2020 11:45

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera Chacón presentarà demà les línies mestres del nou conveni 2020-2029 per al Barcelona Supercomputing Center

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, presentarà demà el nou conveni per al finançament del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) per al període 2020-2029, que el Govern de la Generalitat subscriurà amb l’Estat i amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

A partir de les 11.45 hores, la consellera Chacón atendrà als mitjans de comunicació a l’exterior de les instal·lacions del BSC-CNS (C/Jordi Girona 29, Barcelona) per avançar les línies mestres del nou conveni. Ho farà després de la reunió de treball amb la direcció del BSC-CNS formada, entre d’altres, pel director del centre, Mateo Valero, i pel director associat de la gran instal·lació científica, Josep Maria Martorell. En aquesta reunió i en la posterior visita a l’espai que acollirà el futur superordinador europeu MareNostrum5, la consellera estarà acompanyada pel secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau.

El BSC-CNS és un dels centres escollits per acollir un dels grans superordinadors pre-exascala de la Unió Europea (UE). Com a patró del BSC, el Departament d’Empresa i Coneixement forma part del consorci per finançar el MareNostrum5 que suposarà una inversió de 223 milions d’euros, el 50% dels quals estan finançats per la UE. En el seu paper com a gran infraestructura estratègia, el BSC-CNS també forma part de la candidatura de Barcelona per allotjar la nova seu del Centre Europeu de Previsions Meteorològiques a Mitjà Termini (ECMWF, per les sigles en anglès). Així mateix, durant la pandèmia per COVID-19, el BSC-CNS s’ha erigit com un dels principals actius de la recerca a Catalunya impulsant, liderant i participant en investigacions relacionades amb el el virus SARS-CoV-2.

Es prega en tot moment mantenir les recomanacions de seguretat per minimitzar el risc de contagi de la COVID-19

11:45|La consellera Chacón presenta les línies mestres del nou conveni 2020-2029 per al Barcelona Supercomputing Center . Escales d'accés a l'entrada principal del BSC-CNS ( c. Jordi Girona, 29)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, presentarà les línies mestres del nou conveni 2020-2029 per al Barcelona Supercomputing Center.  En l'acte també hi prendrà part el secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia