Sala de premsa

Presentació de l'Àrea 5G de Terres de Ponent (Lleida ON)

query_builder   23 octubre 2020 11:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació de l'Àrea 5G de Terres de Ponent (Lleida ON)

  • El conseller Jordi Puigneró presidirà la presentació, que tindrà lloc divendres vinent, 23 d'octubre, a les 11h a la Seu Vella de Lleida, i que es podrà seguir telemàticament

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, juntament amb l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, presidirà divendres vinent, 23 d’octubre, la presentació de l’Àrea 5G Ponent (Lleida ON), una proposta impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i dins de l’Estratègia 5G de Catalunya, amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Cambra de Comerç de Lleida, Diputació de Lleida, Paeria de Lleida i Telefónica.

La presentació es durà a terme a les 11 hores a la Seu Vella de Lleida i comptarà també amb les intervencions de Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona; Mª Jesús Almazor, consellera delegada de Telefónica España;  Rosa Paradell, directora d’Innovació i Desenvolupament de Negoci per al sector públic de la Fundació i2CAT; i Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida.

L’Àrea 5G de Ponent, que portarà el nom de Lleida ON, té l’objectiu d’iniciar un projecte d’implantació de tecnologia 5G que permeti la creació de serveis digitals de valor afegit que es puguin estendre per les terres de ponent. Les àrees 5G, que s’implementaran arreu de Catalunya, són uns espais territorials que pretenen agregar diferents iniciatives dirigides a promoure aquesta tecnologia: activitats de formació i disseminació, tallers, proves de concepte i laboratoris.

La base del projecte radica en la instal·lació d’una infraestructura de xarxa 5G a la ciutat de Lleida. L'impacte de la iniciativa tindrà incidència en el teixit econòmic i social de la zona, fomentant la innovació i la dinamització econòmica.

La presentació es podrà seguir en directe pel canal de YouTube del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. Els mitjans podran formular preguntes durant l’streaming enviant-les per WhatsApp al 677 507 144 (indicant nom, mitjà, i la persona a qui va dirigida la pregunta).

11:00|El conseller Puigneró presenta l'Àrea 5G de Terres de Ponent (Lleida ON). Virtual|Lleida (Segrià)

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, juntament amb l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, presidirà a la Seu Vella de Lleida la presentació de l’Àrea 5G Ponent (Lleida ON), una proposta impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i dins de l’Estratègia 5G de Catalunya, amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Cambra de Comerç de Lleida, Diputació de Lleida, Paeria de Lleida i Telefónica. A l'acte hi assistirà el director general d'Innovació i Economia Digital, Dani Marco. Es podrà seguir pel canal de YouTube del departament: www.youtube.com/user/TICCATALUNYA/.

 

`