· Presidirà l'acte la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà

Gerard Figueras i Anna Caula faran efectiu demà, a la seu del Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat, el traspàs de funcions al capdavant de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física. L’acte, que començarà a les cinc de la tarda, estarà presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i comptarà amb representants del món esportiu del país. A continuació, Anna Caula atendrà els mitjans de comunicació acompanyat de Gerard Figueras, que ha dirigit la política esportiva del govern català durant els últims cinc anys.

 

La nova secretària general de l'Esport i de l’Activitat Física, la segona dona que ocupa aquest càrrec a l’executiu català després d’Anna Pruna (2006-2011), va néixer a Girona el 1971, té el títol de directora d'activitats de lleure infantil i juvenil (Generalitat de Catalunya, 1999) i estudis en psicologia a la Universitat Oberta de Catalunya. També és entrenadora superior de bàsquet de la Federació Espanyola de Bàsquet (1996).

Anna Caula i Paretas ha estat diputada al Parlament de Catalunya des del 2015, primer amb Junts pel Sí i després amb Esquera Republicana, del qual va ser la portaveu durant la XII legislatura. Ha ocupat la vicepresidència primera de la mesa del Parlament arran de les eleccions catalanes del febrer de 2021. Anteriorment, va exercir de gerent d'espais, organització i gestió de serveis ludicoeducatius (2001-2015).

En l’àmbit esportiu, ha estat entrenadora de diversos clubs de comarques gironines. Dirigint el primer equip femení de l'Uni Girona, del 2008 al 2014, l'equip va pujar a la Lliga Femenina estatal i va assolir dos tercers llocs en la màxima competició estatal, dues participacions a la Copa de la Reina, dues participacions en els play-offs i una final de la Supercopa. També va ser entrenadora ajudant (2010-2011) i primera entrenadora (2012-2014) de la selecció espanyola de bàsquet femenina sub20, amb la qual va guanyar dues medalles d’or i una de plata en Campionats d'Europa. També va ser responsable del programa de tecnificació de les comarques gironines (2000-2003) i entrenadora de la selecció catalana mini femenina (2002-2003), i des del 2014 és directiva de l’Uni Girona.

17:00|La consellera Vilagrà presideix el traspàs de funcions al capdavant de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física. Consell Català de l'Esport (av. Països Catalans, 40-48)|Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat)

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, presidirà el traspàs de funcions al capdavant de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de Gerard Figueras a Anna Caula. L'acte comptarà amb representants del món esportiu del país. A continuació, Anna Caula atendrà els mitjans de comunicació acompanyada de Gerard Figueras, que ha dirigit la política esportiva del govern català durant els últims cinc anys.