Sala de premsa

DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, presideix l'acte del Dia Mundial de les Persones Refugiades

L'acte tindrà lloc demà divendres, 18 de juny, a les 12:00h, al Palau Robert de Barcelona i es podrà seguir a: https://youtu.be/0DIxfM1gcBw

query_builder   18 juny 2021 12:00

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, presideix l'acte del Dia Mundial de les Persones Refugiades

L'acte tindrà lloc demà divendres, 18 de juny, a les 12:00h, al Palau Robert de Barcelona i es podrà seguir a: https://youtu.be/0DIxfM1gcBw

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, presidirà l’acte del Dia Mundial de les Persones Refugiades que es durà a terme demà divendres 18 de juny al Palau Robert de Barcelona.

 

Acollir les persones que fugen dels seus països d’origen perquè la seva vida està en risc, ja sigui per raons de gènere, d’orientació sexual, d’ètnia o ideològica, és una obligació internacional.

 

A l’Estat espanyol, que és qui te les competències en matèria d’asil, durant el 2019 es va concedir l’estatus de refugiat només al 5% dels sol·licitants i a un 61% un estatus de protecció internacional temporal. Les sol·licituds del 34% restant van ser denegades, abocant aquestes persones a la irregularitat, expulsant-les dels programes d’acollida i havent d’esperar 3 anys a regularitzar la seva situació mitjançant l’arrelament social.  El nou Pacte Europeu de Migracions i Asil de la Comissió europea obre una via per acabar amb la crisi de gestió de les arribades.

 

Des de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes s’abordaran els reptes que presenta l’acollida i refugi a Catalunya com que es faci efectiu el traspàs de recursos per a l’acollida; atendre la vulnerabilitat, especialment aquella derivada de les persones a les quals se’ls ha denegat l’asil i es troben en una situació d’irregularitat i sense els recursos del programa d’acollida, i desplegar vies complementàries, legals i segures per a l’arribada de persones refugiades a Catalunya.

 

A l’acte també intervindran Xavier Alonso, de la Delegació del Govern davant la UE; Dolors Calvo, coordinadora d’Apip-Acam; Diego Fernández Maldonado- Del Pino del Servei Jesuïta a Migrants, i una representació de persones mentores i mentorades que exposaran el programa de mentoria, una experiència d’implicació de la ciutadana en l’acceleració de l’autonomia de les persones refugiades.

 

L’acte es tancarà amb la lectura dle manifest en motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades consensuat amb el Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades a Catalunya.

 

 

Nota per als mitjans:

 

Els mitjans gràfics podran assisitr a l’acte de manera presencial. Per motius d’aforament, es prega confirmar assistència a comunicacio.igualtat@gencat.cat

 

L’acte també es podrà seguir per streaming al canal de Youtube de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes

12:00|La consellera Verge presideix l'acte del Dia Mundial de les Persones Refugiades. Palau Robert|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, presidirà l’acte del Dia Mundial de les Persones Refugiades que es durà a terme demà divendres 18 de juny al Palau Robert de Barcelona. L’acte es tancarà amb la lectura del manifest amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades consensuat amb el Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades a Catalunya. Es podrà seguir a: 'acte tindrà lloc demà divendres, 18 de juny, a les 12:00h, al Palau Robert de Barcelona i es podrà seguir a: https://youtu.be/0DIxfM1gcBw

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia