Sala de premsa

El president Aragonès encapçala aquest dijous el lliurament de la Medalla d'Or de la Generalitat a Arcadi Oliveres, a títol pòstum, i a Josefina Castellví

query_builder   9 setembre 2021 20:20

settings_input_antenna Convocatòria

El president Aragonès encapçala aquest dijous el lliurament de la Medalla d'Or de la Generalitat a Arcadi Oliveres, a títol pòstum, i a Josefina Castellví

  • En el marc dels actes institucionals organitzats amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya
  • Tindrà lloc al Vendrell i Televisió de Catalunya oferirà senyal institucional de la cerimònia, que serà retransmesa en directe per TV3

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, encapçalarà dijous vinent, 9 de setembre, l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Generalitat a Arcadi Oliveres, a títol pòstum, i a Josefina Castellví. El lliurament tindrà lloc a les 20.20 hores a la plaça Bach del Vendrell, vil·la nadiua de Pau Casals.

Amb aquesta cerimònia s’obren els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que organitza la Generalitat i que enguany tindrà com a lema “Som fulles d’un mateix arbre i l’arbre és la humanitat”. Aquesta cita del mestre Pau Casals serà el fil conductor dels actes de la Diada d’aquest any, en què es commemora el el 50è aniversari de l’Himne de les Nacions Unides,

La cerimònia s’iniciarà amb la hissada de la senyera per part de la formació de la guàrdia d’honor del Cos de Mossos d’Esquadra i la interpretació d’El cant de la Senyera, a càrrec del Cor Zóngora del Vendrell. A continuació, la periodista Núria Jar, especialitzada en ciència i salut, pronunciarà unes paraules sobre els guardonats.

Tot seguit, el president Aragonès lliurarà les medalles, que recolliran familiars dels dos distingits, que pronunciaran unes paraules. Tancarà els parlaments el cap de l’Executiu. Seguidament, la cantant Marina Rossell interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya, acompanyada al piano per Xavi Lloses.

Prèviament a l’acte, a les 19 hores, el cap del Govern farà una visita institucional a l’Ajuntament del Vendrell, on serà rebut per l’alcalde, Kenneth Martínez, i el delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar, i signarà el llibre d’honor.

Cobertura informativa: TV3 donarà el senyal institucional de l’acte que facilitarà a la resta de televisions a través de Collserola des de 10 minuts abans de l’inici de l’acte (per qualsevol dubte, cal posar-se en contacte amb producció d’informatius al telèfon 93 499 96 00).

 Els fotògrafs disposaran d’una tarima per poder prendre imatges de l’acte.

Acreditacions: Per cobrir aquest acte cal acreditar-se prèviament enviant un correu abans de les 20 hores de demà, dimecres 8 de setembre, a premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà per al qual es treballa i tasca que es desenvolupa. Per motius d’espai només s’acreditarà una persona per mitjà i funció.

L’acte també serà retransmès en directe pel web govern.cat, així com per les xarxes socials del Govern. Un cop finalitzat es podrà recuperar de forma íntegra a través de la plataforma Watchity, a la qual es podrà accedir de la manera següent: 

Workspace: https://governmitjans.watchity.com

Usuari: comunicaciogovern.presidencia@gencat.cat

Contrassenya: premsa

20:20|Lliurament de la Medalla d'Or de la Generalitat a Arcadi Oliveres, a títol pòstum, i a Josefina Castellví. Pl. Bach|El Vendrell (Baix Penedès)

  Emissió en directe

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, encapçalarà l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Generalitat a Arcadi Oliveres, a títol pòstum, i a Josefina Castellví. A l'acte també hi assistiran els membres del Govern i la portaveu de l'Executiu català. La cerimònia s’iniciarà amb la hissada de la senyera per part de la formació de la guàrdia d’honor del Cos de Mossos d’Esquadra i la interpretació d’El cant de la Senyera, a càrrec del Cor Zóngora del Vendrell. A continuació, la periodista Núria Jar, especialitzada en ciència i salut, pronunciarà unes paraules sobre els guardonats. Tot seguit, el president Aragonès lliurarà les medalles, que recolliran familiars dels dos distingits, que pronunciaran unes paraules. Tancarà els parlaments el cap de l’Executiu. Seguidament, la cantant Marina Rossell interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya, acompanyada al piano per Xavi Lloses.

Prèviament a l’acte, a les 19 hores, el cap del Govern farà una visita institucional a l’Ajuntament del Vendrell, on serà rebut per l’alcalde, Kenneth Martínez, i el delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar, i signarà el llibre d’honor.

Cobertura informativa: TV3 donarà el senyal institucional de l’acte que facilitarà a la resta de televisions a través de Collserola. 
 Els fotògrafs disposaran d’una tarima per poder prendre imatges de l’acte.

Acreditacions: Per cobrir aquest acte cal acreditar-se prèviament enviant un correu abans de les 20 hores d'aquest dimecres, 8 de setembre, a premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà per al qual es treballa i tasca que es desenvolupa. Per motius d’espai només s’acreditarà una persona per mitjà i funció.

L’acte també serà retransmès en directe pel web govern.cat, així com per les xarxes socials del Govern. 

`