• Diumenge, la presidenta de l’ICD inaugurarà l’exposició itinerant que donarà a conèixer la vida de la republicana antifeixista Victòria Pujolar
  • També es presentarà el Punt #ICDObert que vol apropar la informació sobre els serveis de la institució a les dones

 

En el marc de la I Jornada de Portes Obertes de l’Institut Català de les Dones (ICD), la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, clourà el “Diàleg feminista: Les dones liderem la transformació feminista del país”. Es tracta d’un espai de debat i participació protagonitzat per representants de les entitats de dones sobre els reptes en el context de pandèmia, els aprenentatges, els recursos i les oportunitats com a dones feministes. Farà la benvinguda a la jornada la secretària general de Feminismes, Montse Pineda.

Seguidament, la directora de l’ICD, Neus Pociello, presentarà el Punt #ICDObert, una iniciativa per apropar els serveis i recursos i impulsar el seu coneixement i que arribin a totes les dones que els puguin necessitar quan vulguin trobar feina, formació o habitatge; en un procés de separació; accedir a serveis especialitzats d’atenció (violències masclistes, migració, LGBTI+...), demanar un ajut o fer altres tràmits administratius; així com per accedir a serveis gratuïts d’assessorament psicològic i assessorament jurídic amb perspectiva de gènere.

Diumenge, la presidenta de l’ICD, Meritxell Benedí, inaugurarà l’Exposició itinerant “Any Victòria Pujolar” en el marc dels actes que commemoren el centenari d’aquesta activista republicana i antifeixista. També intervindrà la comissària d’aquesta commemoració, Elvira Altés.

En el primer cap de setmana de Portes Obertes a la seu de l’ICD de Barcelona, la historiadora Gina Driéguez guiarà 4 visites per mostrar espais com les oficines d’atenció i serveis psicològics i jurídics gratuïts; el Centre de documentació especialitzat en feminismes Joaquima Alemany i Roca, obert a tothom, o les sales i l’auditori que poden sol·licitar les entitats.

Per participar a les visites guiades i els actes cal inscriure’s a:  https://dones.gencat.cat/ca/institut/que_es_icd/jornada-de-portes-obertes/index.html.

Els actes seran retransmesos en directe pel canal de You Tube de l’ICD.
Dissabte 11: https://youtu.be/SAdFROklU6s ; Diumenge 12: https://youtu.be/QUx9vcHEGLg

10:00|La consellera Verge clou 'Diàleg Feminista: Les dones liderem la transformació feminista del país'. Seu Institut Català Dones ( pl. Pere Coromines 1)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, clourà Diàleg Feminista: Les dones liderem la transformació feminista del país en el marc de la Jornada de Portes Obertes que organitza l'Institut Català de les Dones. Farà la benvinguda la secretària de Feminismes, Montse Pineda. Diumenge dia 12, a les 12.00h, la presidenta de l'ICD inaugurarà l’Exposició itinerant “Any Victòria Pujolar