Sala de premsa

El president Aragonès participarà, diumenge i dilluns vinent, en la Cimera del Clima, COP26, a Glasgow

query_builder   7 novembre 2021 13:40

settings_input_antenna Convocatòria

El president Aragonès participarà, diumenge i dilluns vinent, en la Cimera del Clima, COP26, a Glasgow

 • El cap del Govern, acompanyat de la consellera Jordà, intervindrà en l’Assemblea de la Under2, la coalició de 260  governs estatals i regionals compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic, marc on coincidirà amb Nicola Sturgeon
 • En el marc de la Cimera, Pere Aragonès i Garcia mantindrà trobades bilaterals amb els presidents de Baden-Württemberg i Còrsega; amb el governador de l’estat de Washington i amb el president de l’ARE, entre altres
 • El president i la consellera participaran també en les sessions organitzades per la xarxa de Governs regionals per al Desenvolupament Sostenible, Regions4, que representa 41 governs regionals de 21 païsosEl president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, participarà diumenge i dilluns vinent, 7 i 8 de novembre, en la Cimera del Clima (COP26), que se celebra a Glasgow. El cap del Govern té previst intervenir en les jornades organitzades per la Under2 Coalition i per la xarxa Regions4, així com també mantenir diverses reunions de treball amb representants polítics i destacats especialistes presents a la Cimera.

Assemblea general de la Under2

Diumenge, a les 13.40 hores, el president Aragonès intervindrà en l’Assemblea general de la Under2, la coalició de governs estatals i regionals compromesos amb la reducció de les emissions de CO2, en línia amb l’Acord de París. Un total de 260 governs de tot el món formen part d’aquesta plataforma, que representen 1.750 milions de persones i el 50% de l’economia global. El cap del Govern parlarà en la sessió Energy, Transport, Industry and Infraestructure Leadership, marc en el qual coincidirà amb la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon.

Trobada bilateral amb Baden-Württemberg

A les 15.00 hores, el president mantindrà una reunió bilateral amb el govern de Baden-Württemberg, encapçalat pel ministre-president d’aquest land alemany, Winfried Kretschmann. La trobada, que tindrà lloc a la  Strathclyde University, comptarà també amb la participació de la consellera Jordà i del delegat del Govern al Regne Unit, Sergi Marcen, així com també de diversos membres del govern regional alemany.

Durant la tarda, el cap de l’Executiu té previst trobar-se també amb diversos experts assistents a la Cimera.

Sessions de treball amb els governs de Còrsega, l’estat de Washington i l’ARE

L’endemà, dilluns 8 de novembre, el president de la Generalitat continuarà el seu programa amb diverses reunions de treball. Així, a les 9.30 hores, mantindrà una trobada bilateral amb el president de Còrsega, Gilles Simeoni. Tot seguit, el cap de l’Executiu celebrarà una reunió de treball amb representants de l’estat de Washington, encapçalats pel seu governador, Jay Inslee (10.15 hores), i, a continuació, celebrarà una trobada amb el president de l’Assemblea de Regions d’Europa, Magnus Berntsson.

Un cop finalitzades aquestes sessions de treball, el president Pere Aragonès i Garcia farà una atenció als mitjans de comunicació, al voltant de les 11.45 hores.

Jornades de Regions4

El cap de l’Executiu finalitzarà la seva participació a la Cimera del Clima amb l’assistència  a la jornada “The catalytic roles of regional governments for raising ambitious on adaptation and resilience”, organitzada en el marc de la COP26 per Regions4, la Xarxa de Governs regionals per al Desenvolupament Sostenible, que representa 41 governs regionals de 21 països de 4 continents. Aquest acte tindrà lloc a les 14.00 hores, al LGMA Multilevel Action Pavillion.

Agenda de la consellera Jordà

Per la seva banda, l'agenda de Teresa Jordà i Roura a la COP26 s'iniciarà dissabte amb la intervenció a la presentació oficial de la “Declaració de Glasgow d’Alimentació i Clima" a l'ajuntament de la ciutat escocesa, acte que serà presentat per l'alcaldessa Susan Aitken. La consellera d'Acció Climàtica també mantindrà reunions bilaterals de treball amb el vicepresident de Clima i Mobilitat de Bretanya , Michaël Quernez, i amb la ministra de Medi Ambient, Justícia, Turisme i Energia de Flandes, Zuhal Demir. Finalment, la consellera Jordà clourà dilluns la seva participació a la COP26 amb la presentació del Pacte Euromediterrani per a la Mitigació i Adaptació al Canvi Climàtic.

Nota: Per accedir als espais caldrà haver-se acreditat davant dels organitzadors. Diumenge serà a l'Strathclyde University i dilluns a la Blue Zone de la COP26.Cimera del Clima COP26

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, participarà en la Cimera del Clima (COP26), que se celebra a Glasgow. El cap del Govern té previst intervenir en les jornades organitzades per la Under2 Coalition i per la xarxa Regions4, així com també mantenir diverses reunions de treball amb representants polítics i destacats especialistes presents a la Cimera

Nota: Per accedir als espais de la cimera caldrà haver-se acreditat prèviament davant dels organitzadors de la COP26. 

 • 13:40|(hora local). Assemblea general Under2 Coalition. Auditorium. Tecnology and Innovation Centre. University of Strathclyde|Glasgow (Regne Unit)

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, intervindrà en l’Assemblea general de la Under2, la coalició de governs estatals i regionals compromesos amb la reducció de les emissions de CO2, en línia amb l’Acord de París. Un total de 260 governs de tot el món formen part d’aquesta plataforma, que representen 1.750 milions de persones i el 50% de l’economia global. El cap del Govern parlarà en la sessió Energy, Transport, Industry and Infraestructure Leadership, marc en el qual coincidirà amb la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon.

  Ja a la tarda, el cap de l’Executiu té previst trobar-se amb diversos experts assistents a la Cimera.

 • 15:00|(hora local). Reunió bilateral amb el govern de Baden-Württemberg. Conference room, 7; University of Strathclyde|Glasgow (Regne Unit)

  El president Aragonès mantindrà una reunió bilateral amb el govern de Baden-Württemberg, encapçalat pel ministre-president d’aquest land alemany, Winfried Kretschmann. La trobada comptarà també amb la participació de la consellera Jordà i del delegat del Govern al Regne Unit, Sergi Marcen, així com també de diversos membres del govern regional alemany.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia