Sala de premsa

El president Aragonès i la presidenta Armengol es reuniran demà, dimecres, a Palma

query_builder   24 novembre 2021 10:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president Aragonès i la presidenta Armengol es reuniran demà, dimecres, a Palma

 • Amb aquesta trobada es dona continuïtat als treballs iniciats en la reunió que tots dos varen mantenir a Barcelona l’octubre passat
 • Els dos presidents compareixeran davant dels mitjans de comunicació després de la sessió de treball
 • Aragonès i Armengol clouran a la tarda unes jornades commemoratives del 80è aniversari de la mort de Gabriel Alomar
 • En el marc de la visita, els dos presidents i els responsables  de medi ambient de tots dos Governs mantindran una reunió amb entitats del sector i, en finalitzar, la consellera Jordà i el conseller Mir n’informaran en roda de premsa

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol i Socías, mantindran una reunió de treball demà dimecres, 24 de novembre, a Palma. Aquesta trobada dona continuïtat als treballs iniciats en la reunió que varen mantenir tots dos presidents l’octubre passat, a Barcelona. Durant la seva visita a les Balears, el cap de l’Executiu català té previst també, entre altres activitats, cloure juntament amb la presidenta balear les Jornades Gabriel Alomar (1941-2021), organitzades amb motiu del 80è aniversari de la mort d’aquest escriptor i polític mallorquí.

La jornada del president a Palma s’iniciarà a les 10.00 hores, al Consolat de Mar, on serà rebut per la presidenta Armengol. Tots dos presidents mantindran una reunió privada, i, un cop finalitzada aquesta, compareixeran conjuntament davant els mitjans de comunicació per informar de la trobada (11.00 hores aprox.).

Reunió dels responsables de Medi ambient

Tot seguit, al voltant de les 12.00 hores, a la seu de l’Autoritat Portuària Balear, els dos presidents encapçalaran la reunió “La Mar Mediterrània, una responsabilitat compartida”, en la qual participaran la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, i el conseller de Medi Ambient i Territori del Govern balear, Miquel Mir i Gual, així com  representants de diferents entitats ambientalistes i conservacionistes. Un cop finalitzada aquesta reunió, la consellera Jordà i el conseller Mir atendran els mitjans de comunicació per donar detalls de la trobada.

Visita a la Biblioteca Balear

Ja a la tarda (17.00 hores), els presidents Aragonès i Armengol faran una visita al Monestir de la Real, on està ubicada la Biblioteca Balear, que compta en el seu catàleg amb un ampli arxiu de l’obra de Ramon Llull. Per limitacions d'espai, la visita serà privada. Posteriorment, aquest gabinet de premsa en facilitarà fotografies. 

Cloenda Jornades sobre Gabriel Alomar

Finalment, a les 19.00 hores, el president de la Generalitat i la presidenta del Govern de les Illes Balears clouran les Jornades Gabriel Alomar (1941-2021), organitzades per l’Institut Sobiranistes, la  Fundació Darder Mascaró i la Fundació Gabriel Alomar, amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Palma.

Aquestes Jornades commemoren el 80è aniversari de la mort d’aquest escriptor i polític mallorquí, i s’han celebrat també a Barcelona, els dies 16, 17 i 18 de novembre, i a Palma tenen lloc els dies 22, 23 i 24 de novembre.

La cloenda tindrà lloc a l’Arxiu Regne de Mallorca, i, a més de tots dos presidents, hi intervindrà Xavier Domènech, representant de l’Institut Sobiranistes.

Visita institucional a Palma

Visita institucional del president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, a Palma.

 • 10:00|Reunió de treball . Consolat de Mar (c. de la Llotja, 3)|Palma (Illes Balears)

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol i Socias mantindran una reunió de treball. En finalitzar, compareixeran conjuntament davant els mitjans de comunicació (11.00 hores aprox.).

  Nota: La compareixença es podrà seguir per streaming. Des d'aquest Gabinet de premsa es facilitarà l'enllaç.

 • 12:00|Reunió "La Mar Mediterrània, una responsabilitat compartida". Seu de l'Autoritat Portuària de Balears (c. del Moll, 5)|Palma (Illes Balears)

  El president Aragonès i la presidenta Armengol encapçalaran la reunió, on també hi participaran la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, i el conseller de Medi Ambient i Territori del Govern balear, Miquel Mir i Gual, així com representants de diferents entitats ambientalistes i conservacionistes. Un cop finalitzada la reunió, els consellers atendran els mitjans de comunicació per donar detalls de la trobada (13.00 hores)

 • 17:00|Visita a Monestir de la Real. Camí de la Real|Palma (Illes Balears)

  Els presidents Aragonès i Armengol faran una visita al Monestir de la Real, on està ubicada la Biblioteca Balear, que compta en el seu catàleg amb un ampli arxiu de l’obra de Ramon Llull.

  Nota: Per motius de limitació d'espai, la visita serà privada i des d'aquest Gabinet de premsa s'enviaran fotos de la mateixa.

 • 19:00|Cloenda Jornades sobre Gabriel Alomar. Arxiu del Regne de Mallorca (c. de Ramon Llull, 3)|Palma (Illes Balears)

  El president de la Generalitat i la presidenta del Govern de les Illes Balears clouran les Jornades Gabriel Alomar (1941-2021), organitzades per l'Institut Sobiranistes, la Fundació Darder Mascaró i la Fundació Gabriel Alomar. En el decurs de la cloenda, a més dels dos presidents hi intervindrà Xavier Domènech, representant de l'Institut Sobiranistes.

`