Sala de premsa

La consellera Alsina presenta els actes per commemorar el centenari del vincle de la Societat de Nacions amb Catalunya

query_builder   26 gener 2022 12:30

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera Alsina presenta els actes per commemorar el centenari del vincle de la Societat de Nacions amb Catalunya

  • Durant la presentació, s’inaugurarà la primera activitat del cicle, l’exposició ‘La Biblioteca de Catalunya i la Societat de Nacions’, que es podrà veure a l’Espai Zero de la Biblioteca de Catalunya fins al 23 de febrer

Demà dimecres 26 de gener, a les 12.30 h, tindrà lloc la roda de premsa de presentació de les activitats vinculades al cicle ‘Catalunya i la Societat de Nacions’, un conjunt d’iniciatives impulsades en el marc de la commemoració institucional del centenari de la Conferència Internacional de Comunicacions i Trànsit de Barcelona, la primera conferència intergovernamental organitzada per la Societat de Nacions l’any 1921.

D’aquesta conferència, que es va celebrar del 10 de març al 20 d’abril de 1921 al Palau de la Generalitat i al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, en van resultar un conjunt de tractats internacionals, coneguts com les Convencions de Barcelona, que encara avui tenen en part vigència legal.

Durant la presentació del cicle ‘Catalunya i la Societat de Nacions’ hi intervindran Victòria Alsina, consellera d’Acció Exterior i Govern Obert; Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya; i Manuel Manonelles, director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis i comissari del cicle.

La presentació del cicle ‘Catalunya i la Societat de Nacions’ tindrà lloc a la sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya. Al final de la roda de premsa, la consellera inaugurarà la primera activitat del cicle, l’exposició ‘La Biblioteca de Catalunya i la Societat de Nacions’, que es podrà veure a l’Espai Zero de la Biblioteca de Catalunya del 24 de gener al 23 de febrer.

El cicle ‘Catalunya i la Societat de Nacions’ inclourà tres exposicions, diverses conferències i el rodatge d’un documental. El proper dilluns 14 de febrer, a la plaça de Sant Jaume, també s’inaugurarà la mostra ‘La Societat de Nacions a Barcelona’, que es podrà visitar fins al 14 d’abril.

12:30|La consellera Alsina presenta els actes per commemorar el centenari del vincle de la Societat de Nacions amb Catalunya. Biblioteca de Catalunya (Sala de la Caritat)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, presentarà el cicle Catalunya i la Societat de Nacions, un conjunt d’iniciatives impulsades en el marc de la commemoració institucional del centenari de la Conferència Internacional de Comunicacions i Trànsit de Barcelona, la primera conferència intergovernamental organitzada per la Societat de Nacions l’any 1921. També hi intervindran Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya, i Manuel Manonelles, director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis i comissari del cicle. Al final de la roda de premsa, la consellera inaugurarà la primera activitat del cicle, l’exposició La Biblioteca de Catalunya i la Societat de Nacions.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia