La mostra, que es podrà veure a l'espai Sant Honorat de la plaça Sant Jaume fins al 14 d'abril, està comissariada per Manuel Manonelles, director del CETC

Dilluns 14 de febrer a les 16.30 h la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, inaugurarà l’exposició ‘100 anys de la Societat de Nacions a Barcelona’, una mostra que recull el llegat de la Conferència Internacional de Comunicacions i Trànsit. La Societat de Nacions, precursora de Nacions Unides, va triar Barcelona per celebrar la seva primera reunió entre governs, en bona part gràcies a la intervenció del periodista català Eugeni Xammar. La Conferència va tenir lloc l’any 1921 i es va celebrar al Palau de la Generalitat i al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte d’inauguració comptarà amb la presència del comissari de l’exposició i director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis, Manuel Manonelles, que farà una visita guiada a través del recorregut de l’exhibició. La mostra se centra en el context històric que va envoltar la Conferència, tant en l’àmbit internacional com en l’àmbit català, així com el llegat que va deixar, i inclou materials, fotografies i documents originals amb un important valor patrimonial. També s’hi exhibiran elements de caràcter audiovisual i didàctic. 

L’exposició ‘100 anys de la Societat de Nacions a Barcelona’ forma part d’un cicle d’activitats organitzat en el marc de la commemoració institucional del centenari de la Conferència Internacional de Comunicacions i Trànsit. Es podrà veure a l'espai Sant Honorat de la plaça Sant Jaume fins al 14 d'abril.

En els propers mesos, el cicle Catalunya i la Societat de Nacions, impulsat pel Departament d’Acció Exterior i Govern Obert i el Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, constarà de tres exposicions, diverses conferències i el rodatge d’un documental. El cicle compta amb la col·laboració de la Biblioteca de Catalunya, l’Arxiu Nacional de Catalunya, el Port de Barcelona, el Museu d’Història de Catalunya, l’Ateneu Barcelonès i DIPLOCAT.

Nota: Per cobrir informativament aquest acte és necessari acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert. Per fer-ho, cal enviar un correu a l’adreça comunicacio.exteriors@gencat.cat i indicar-hi nom, cognoms, DNI i mitjà pel qual es treballa. 

16:30|La consellera Alsina inaugura l'exposició sobre el centenari de la Conferència de la Societat de Nacions a Barcelona. Pl. Sant Jaume, espai Sant Honorat (cantonada carrer del Call amb carrer Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, inaugurarà l’exposició 100 anys de la Societat de Nacions a Barcelona, una mostra comissariada pel director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis Manuel Manonelles, que recull el llegat de la Conferència Internacional de Comunicacions i Trànsit, la primera reunió de governs de la Societat de Nacions que es va celebrar al Palau de la Generalitat i al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.