• El centre de naixements de l’Hospital de Martorell ofereix, en un entorn proper, íntim i segur, un acompanyament respectuós i informat a famílies que desitgen un part natural.
  • El dret a un part respectat forma part de l’Estratègia Nacional dels Drets Sexuals i Reproductius impulsada des de la conselleria d’Igualtat i Feminismes.
  • Els mitjans podran fer seguiment de tota la visita, que serà dilluns 14 de febrer a les 11h, i la consellera Verge els atendrà al finalitzar.
La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, visitarà dilluns 14 de febrer el centre de naixements de Fundació Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), que ofereix acompanyament en parts naturals en un entorn proper, íntim i segur, des del respecte i la informació a la família al llarg de tot l’embaràs i el part. El projecte està liderat per llevadores, en coordinació amb la resta de professionals que acompanyen la dona durant l’embaràs, i respecta el procés fisiològic del part.

El dret de les dones a decidir sobre el part, fomentant la seva autonomia i empoderament en el procés de la maternitat, és un dret garantit a l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius liderada per la conselleria d’Igualtat i Feminismes. L'erradicació de la violència obstètrica, en el marc de l’eliminació de les violències masclistes, és una de les prioritats del Departament. En aquest sentit, la visita s’enquadra en el dia europeu de la salut sexual i reproductiva, una jornada de reivindicació dels drets sexuals i reproductius com drets humans que cal garantir a tota la població.

Verge visitarà el centre de naixements acompanyada de l'alcalde de Martorell i president del patronat de la FHSJDM, Xavier Fonollosa Comas, del gerent de la FHSJDM, Manuel Álvarez del Castillo, i la llevadora referent de la FHSJDM, Sara García Gumiel, que realitzarà les explicacions del funcionament del projecte. A continuació, la consellera es trobarà amb una família que ha viscut l’experiència del part al centre de naixements de Martorell.

Els mitjans podran fer seguiment de tota la visita, que s’iniciarà a les 11 al Centre de Naixements de la Fundació Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell (Av. Mancomunitats Comarcals, 1-3, 08560, Martorell). La consellera Verge, l’alcalde i la llevadora referent atendran els mitjans al finalitzar la visita, a les 12h.

Preguem confirmar assistència al correu electrònic comunicacio.igualtat@gencat.cat.
La consellera Verge visita el centre de naixements de l'Hospital de Martorell i l'Ajuntament de la ciutat

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, visitarà Martorell. Realitzarà una visita al centre de naixements de la Fundació Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell, amb seguiment i atenció a mitjans conjuntament amb l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa Comas. Tot seguit, farà una visita institucional a l'Ajuntament de Martorell, on signarà el llibre d'honor.

  • 11:00|Visita al centre de naixements de la Fundació Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell. Fundació Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell ( av. Mancomunitats Comarcals, 1-3)|Martorell (Barcelonès)

    La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, visitarà l'espai destinat a les famílies que desitgen un part natural, acompanyada de l'alcalde de Martorell i president del patronat de la FHSJDM, Xavier Fonollosa Comas. Els mitjans podran fer seguiment de la visita. La consellera i l'alcalde els atendran al finalitzar-la.

  • 13:00|Visita institucional a l'Ajuntament de Martorell. Ajuntament de Martorell (Plaça de Vila 46)|Martorell (Barcelonès)

    La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, visitarà l'Ajuntament de Martorell i signarà el Llibre d'Honor.