• La consellera Victòria Alsina inaugura divendres 4 de març l’acte “El valor de les dades obertes”, en el qual es presentarà la nova publicació de la col·lecció de Govern Obert
  • El Govern se suma a la celebració del dia internacional amb una sèrie d’actes que tindran lloc entre el 4 i el 8 de març i que tenen l’objectiu de sumar esforços al voltant de l’obertura de dades a Catalunya i fer-ne un país de dades
  • El Dia Internacional de les Dades Obertes pretén visibilitzar la importància creixent de les dades per als governs i per a la ciutadania

El Departament d’Acció Exterior i Govern Obert engega aquesta setmana un cicle d’activitats en el marc de la celebració, el proper 5 de març, del Dia Internacional de les Dades Obertes. Aquesta data pretén visibilitzar la importància que té treballar a partir de dades obertes en permetre generar valor social i econòmic i prendre decisions més informades i eficients a tots el nivells. Amb aquest objectiu, el Govern se suma a la celebració d’aquest dia internacional amb una sèrie d’actes que tindran lloc principalment entre el 4 i el 8 de març i que tenen l’objectiu de sumar esforços al voltant de l’obertura de dades i de fer de Catalunya un país de dades.

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, inaugurarà a través d’un vídeo el primer d’aquests actes, titulat “El valor de les dades obertes”, que tindrà lloc divendres 4 de març de 9.30 h a 11 h al Palau Robert. La sessió va adreçada a la comunitat de reutilitzadors de dades obertes que, amb la seva feina, ajuden a interpretar i a mostrar de manera comprensible les dades. Durant l’acte, es presentarà la nova publicació de la col·lecció de Govern Obert, “El valor de les dades obertes i casos d’ús”, de la consultora Alícia León Molina, que recull exemples sobre l’èxit d’ús de les dades obertes a diferents països.

També hi haurà una taula rodona de debat posterior amb experts en l'àmbit de la reutilització. Un dels elements clau d’aquest debat és com es poden desenvolupar directrius i recomanacions actualitzades que ajudin a la generació de negocis i com es pot avançar en la col·laboració entre sector públic i privat.

Nota: Per cobrir informativament aquest acte és necessari acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert. Per fer-ho, cal enviar un correu a l’adreça comunicacio.exteriors@gencat.cat i indicar-hi nom, cognoms, DNI i mitjà pel qual es treballa.

Per assistir-hi com a públic, l'aforament és limitat i cal inscriure’s prèviament a través d’aquest formulari. L'acte també serà retransmès en directe pel canal de Youtube de la Secretaria de Govern Obert. Aquesta serà la primera de diverses activitats amb les quals el Departament vol donar espai a converses, presencials i virtuals, amb els actors locals de dades i fer emergir el debat al voltant de les nombroses oportunitats i reptes que presenten.

Més actes en el marc del Dia Internacional de les Dades Obertes

A banda d’aquest primer acte, la Secretaria de Govern Obert proposa més activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dades Obertes. Dilluns 7 de març el focus es posarà en l’ús de les dades obertes en el món de la recerca. En aquesta sessió virtual s’hi presentarà l’Estratègia de Ciència Oberta de Catalunya, i diverses iniciatives i experiències que es duen a terme amb l’ajut d’actors no acadèmics. Informació i inscripcions.

L’endemà dimarts 8 de març, la Secretaria, en col·laboració amb la ciutat francesa de Rennes, i en el marc del projecte europeu RUDI, oferirà un espai en forma de webinar sota el títol “Quin pot ser el paper dels governs locals en una economia de dades emergent?” per intercanviar experiències sobre les plataformes per compartir les dades, com es creen i consoliden les xarxes al seu voltant, i com generar valor econòmic i social salvaguardant la privacitat de les persones. Informació i inscripcions.

Podeu consultar tota la informació de les activitats en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Dades Obertes aquí i al web OpenDataDay.cat.

09:30|La consellera Alsina inaugura un cicle d'activitats en el marc del Dia Internacional de les Dades Obertes organitzat pel Departament d'Acció Exterior i Govern Obert. Palau Robert (Passeigde Gràcia, 107)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, inaugurarà a través d’un vídeo l'acte “El valor de les dades obertes”, que tindrà lloc divendres 4 de març de 9.30 h a 11 h al Palau Robert. La sessió va adreçada a la comunitat de reutilitzadors de dades obertes que, amb la seva feina, ajuden a interpretar i a mostrar de manera comprensible les dades. Durant l’acte, es presentarà la nova publicació de la col·lecció de Govern Obert, “El valor de les dades obertes i casos d’ús”, de la consultora Alícia León Molina, que recull exemples sobre l’èxit d’ús de les dades obertes a diferents països. Aquest és el primer acte d'un cicle que el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert engega aquesta setmana en el marc de la celebració, dissabte 5 de març, del Dia Internacional de les Dades Obertes.