Sala de premsa

Ester Capella presentarà 'Galícia i Catalunya, diferents camins cap a l'exili', tercera sessió del cicle 'Diàlegs sobre la repressió franquista a Catalunya'

query_builder   12 abril 2022 19:00

settings_input_antenna Convocatòria

Ester Capella presentarà 'Galícia i Catalunya, diferents camins cap a l'exili', tercera sessió del cicle 'Diàlegs sobre la repressió franquista a Catalunya'

El proper dimarts, 12 d’abril de 2022 a les 19.00h, la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, presentarà la tercera sessió del cicle Diàlegs sobre la repressió franquista a Catalunya. Una aproximació compartida, titulada Galícia i Catalunya, diferents camins cap a l’exili.

Aquest cicle, organitzat per la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, està coordinat i moderat per Joaquim Nadal, catedràtic emèrit d’Història Contemporània i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural. Té com a objectiu una aproximació a la dimensió múltiple de la repressió durant la dictadura franquista com a sistema de control social i de liquidació de la disidència i de l’oposició.

Els camins de l’exili van prendre formes diverses. En aquest diàleg es té com a objectiu assenyalar semblances i diferències entre l’exili per via continental des de Catalunya a França i els exilis marítims que es van assajar a Galícia davant de la immediatesa del desenllaç favorable als sublevats del cop d’estat de juliol de 1936.

Hi intervindran:

Gemma Domènech. Doctora en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professora associada a la Universitat de Girona. Investigadora a l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural. Directora General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya (2019-2021). Especialista en la gestió i protecció del patrimoni artístic durant la Guerra Civil, la repressió dels arquitectes republicans i l’exili català a Mèxic, amb especial incidència al cas de les dones.

Lourenzo Fernández Prieto. Catedràtic d’Història Contemporània per la Universitat de Santiago de Compostela. Director del Centro de Investigación Singular en Paisaxes Atlánticas  Culturais (CISPAC). Vicepresident de la Sociedad de Estudios de Historia Agraria (SEHA). Especialitzat en la història de les societats rurals, la construcció de la modernitat al món rural i el periode de la guerra civil i la dictadura.

Joaquim Nadal i Farreras. Doctor en Història per la Universitat de Barcelona. Catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1987, i de la Universitat de Girona des de 1992. Actualment, des de l’any 2013, dirigeix l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC). Llibres publicats recentment: Girona,1939: porta de l’exili (L’Avenç, 2021) i Noms d’una vida (Pagès editors, 2021).

2  

Imatges

3ª sesión ciclo Represión franquista en Cataluña

3ª sesión ciclo Represión franquista en Cataluña 558

3a sessió cicle Diàlegs sobre la Repressió Franquista a Catalunya

3a sessió cicle Diàlegs sobre la Repressió Franquista a Catalunya 546682

19:00|Galícia i Catalunya, diferents camins cap a l'exili. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna -Delegació del Govern a Madrid- c/ Alcalá, 44|Madrid (Madrid)

  Emissió en directe

La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, presentarà la tercera sessió del cicle Diàlegs sobre la repressió franquista a Catalunya. Una aproximació compartida, titulada Galícia i Catalunya, diferents camins cap a l’exili.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia