Sala de premsa

Presentació dels resultats del projecte de recerca i de divulgació del conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul i les noves descobertes

query_builder   26 abril 2022 11:30

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació dels resultats del projecte de recerca i de divulgació del conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul i les noves descobertes

Dimarts vinent, 26 d’abril, a les 11.30 hores, es presentaran els resultats del projecte de recerca La Roca dels Moros del Cogul. Recerca i documentació fotogràfica digital de gravats i pintures i que donen una nova interpretació d’aquest conjunt rupestre tan important, inscrit a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO des de 1998. La recerca ha permès obtenir noves informacions sobre les característiques del conjunt, així com la descoberta d’imatges i de noves parts de les ja conegudes. L'acte de presentació tindrà lloc al Palau Marc de Barcelona, seu central del Departament de Cultura. 

Durant l’acte es presentarà també el nou calc digital de les pintures rupestres de la Roca dels Moros, que permet disposar d’una versió digital exacta del conjunt, i el projecte de divulgació vinculat al nou web en el qual es podrà visitar virtualment La Roca dels Moros del Cogul i que recull la informació més actual del conjunt rupestre fruit de la recerca realitzada.

La presentació anirà a càrrec de la directora general de Patrimoni Cultural, Sònia Hernández; la responsable de l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Marina Miquel; l’investigador i director de la recerca Albert Rubio; Josep Maria Montaner, tècnic de l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural; i Maite Miró, cap del Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General de Patrimoni Cultural.

Es recomana confirmar assistència a comunicacioagenciapatrimoni@gencat.cat indicant el nom i cognoms i el mitjà de comunicació.

 

11:30|Presentació dels resultats del projecte de recerca i de divulgació del conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul. Palau Marc ( La Rambla, 8)|Barcelona (Barcelonès)

La directora general de Patrimoni Cultural, Sònia Hernández; la responsable de l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Marina Miquel; l’investigador i director de la recerca, Albert Rubio; Josep Maria Montaner, tècnic de l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i Maite Miró, cap del Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General de Patrimoni Cultural, presentaran els resultats del projecte de recerca La Roca dels Moros del Cogul, que donen una nova interpretació d’aquest conjunt rupestre.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia