Sala de premsa

La consellera de Justícia presenta el nou programa de memòria democràtica "Alvah Bessie", dedicat a la recerca de brigadistes internacionals

query_builder   29 abril 2022 12:00

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera de Justícia presenta el nou programa de memòria democràtica "Alvah Bessie", dedicat a la recerca de brigadistes internacionals

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, presentarà divendres, 29 d’abril, un nou programa de memòria democràtica dedicat a la recerca dels brigadistes internacionals que van desaparèixer a Catalunya durant la Guerra Civil.

La consellera estarà acompanyada per Dan Bessie, fill del conegut brigadista internacional que dona nom al programa, i Sebastiaan Faber, president del Consell d’Abraham Lincoln Brigade Archives, dels Estats Units. També hi serà el director general de Memòria Democràtica, Antoni Font i l'alcalde de Mataró, David Bote.

La Direcció General de Memòria Democràtica inicia una nova línia de treball dedicada als brigadistes internacionals, per inscriure’ls al Cens de persones desaparegudes i incorporar els familiars que ho desitgin al Programa d’identificació genètica; així, se’n podran identificar les restes i retornar-les a les famílies.

La roda de premsa es farà al cementiri dels Caputxins de Mataró. A les 12:00 hores, es farà una visita guiada pel cementiri, on hi ha diverses fosses del període de la Guerra Civil, a càrrec de l’historiador Josep Xaubet. Posteriorment, cap a les 12:15 hores, aproximadament, es farà la presentació del programa als mitjans de comunicació.ACTE:

La consellera Ciuró presenta el nou programa de memòria democràtica “Alvah Bessie”

DIA:

Divendres, 29 d’abril de 2022

HORA:

12:00 h – Visita guiada pel cementiri, on hi ha diverses fosses del període de la Guerra Civil, a càrrec de l’historiador Josep Xaubet.

12:15 (aproximadament) - Roda de premsa de presentació del programa de memòria democràtica.

Hi intervindran:

-      David Bote, alcalde de Mataró

-      Lourdes Ciuró, consellera de Justícia

-      Dan Bessie, fill d’Alvah Bessie

-      Sebastiaan Faber, president del consell d’Abraham Lincoln Brigade Archives

 

LLOC:

Cementiri dels Caputxins de Mataró

(entrada nord: carrer del Molí de Dalt, 4, 08304 Mataró, Barcelona)

12:00|La consellera Ciuró presenta el nou programa de memòria democràtica "Alvah Bessie", dedicat a la recerca de brigadistes internacionals. Cementiri dels Caputxins de Mataró|Mataró (Masnou)

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, presentarà un nou programa de memòria democràtica dedicat a la recerca dels brigadistes internacionals que van desaparèixer a Catalunya durant la Guerra Civil.

La consellera estarà acompanyada per Dan Bessie, fill del conegut brigadista internacional que dona nom al programa, i Sebastiaan Faber, president del Consell d’Abraham Lincoln Brigade Archives, dels Estats Units. També hi serà el director general de Memòria Democràtica, Antoni Font.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia