Es compleixen 20 anys del manifest per a un Memorial Democràtic

El 22 d’abril de 2002 les entitats memorialistes van organitzar un acte al Gran Teatre del Liceu amb l’objectiu de reivindicar la creació d’un òrgan públic dedicat a impulsar les polítiques de memòria

La consellera de Justícia i presidenta del Memorial Democràtic, Lourdes Ciuró i Buldó, presidirà aquest dimecres, 22 de juny, a les 18 hores, l’acte “Una societat amb memòria. 20 anys del manifest per a un memorial democràtic”.

El 22 d’abril de 2002 les entitats memorialistes van organitzar un acte al Gran Teatre del Liceu amb l’objectiu de reivindicar la creació d’un òrgan públic dedicat a impulsar les polítiques de memòria. Vint anys després, l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme i el Memorial Democràtic recorden aquell dia amb un acte a l’Auditori del Conservatori del Liceu, en què es llegirà de nou el manifest i es retrà homenatge a totes les persones i les entitats que van fer possible la creació del Memorial Democràtic.

Hi participaran Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic; Cèsar Lorenzo, historiador, i Carles Vallejo, president de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme. També hi assistiran el secretari general del Departament de Justícia, Quim Clavaguera, i el director general de Memòria Democràtica, Antoni Font.

ACTE:

La consellera Ciuró presideix un acte d’homenatge a les entitats memorialistes que fa 20 anys van reivindicar la creació del Memorial Democràtic

DIA:

Dimecres, 22 de juny

HORA:

LLOC:

18:00 h

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88, Barcelona

 

18:00|La consellera Ciuró presideix un acte d'homenatge a les entitats memorialistes que fa 20 anys van reivindicar la creació del Memorial Democràtic. Conservatori del Liceu ( c. Nou de la Rambla, 88)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, presidirà un acte d'homenatge a les entitats memorialistes que fa 20 anys van reivindicar la creació del Memorial Democràtic. El 22 d’abril de 2002 les entitats memorialistes van organitzar un acte al Gran Teatre del Liceu amb l’objectiu de reivindicar la creació d’un òrgan públic dedicat a impulsar les polítiques de memòria. Vint anys després, l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme i el Memorial Democràtic recorden aquell dia amb un acte a l’Auditori del Conservatori del Liceu, en què es llegirà de nou el manifest i es retrà homenatge a totes les persones i les entitats que van fer possible la creació del Memorial Democràtic.