El proper dimecres, 6 de juliol, a partir de les 10 hores, es presentarà a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, impulsat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a través del CREAF i del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC). L’Observatori vol ser l’ens de referència responsable de millorar l’organització, la integració, el tractament, la difusió i l’accessibilitat de la informació sobre el patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya i contribuir a orientar i prioritzar els esforços de gestió per garantir la seva conservació.

La seva creació s’emmarca dins de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya i en formaran part la Generalitat, altres administracions amb competències sobre el patrimoni natural, els centres de recerca, les universitats, les entitats ambientals i altres organitzacions privades.

L’acte de presentació començarà amb la intervenció del director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, acompanyat de la presidenta de la Institució Catalana d’Història Natural, Jordina Belmonte. Durant la jornada intervindran investigadors del CREAF i el CTFC i es realitzarà una connexió en directe amb els membres de l’Observatori que es troben a Bonn participant en la 9a sessió plenària de la Plataforma Intergovernamental de Ciència i Política sobre Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics (IPBES). La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, tancarà la presentació cap a les 11.50 hores.

Podeu consultar el programa.

10:00|Presentació de l'Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat. Institut d'Estudis Catalans. Sala Prat de la Riba ( c. del Carme, 47)|Barcelona (Barcelonès)

La secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, participaran en la presentació de l'Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat.