Sala de premsa

Presentació de la celebració dels 3/4 de mil·lenni del Consolat de Mar de Barcelona

query_builder   13 juliol 2022 10:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació de la celebració dels 3/4 de mil·lenni del Consolat de Mar de Barcelona

Dia: dimecres 13 de juliol de 2022

Hora: 10.00 h

Lloc: Embarcador a la riba de la Rambla Felip Pedrell, a l’alçada de la Plaça de Barcelona, Tortosa

La roda de premsa anirà a càrrec de la Hble. Sra. Lourdes Ciuró, consellera de Justícia; la Il·lma. Sra. Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa; l’Hble. Sr. Jordi Domingo, cònsol major del Consolat de Mar; i Marçal Girbau, comissari per la celebració dels ¾ de Mil·lenni i.

Se sol·licita confirmació d’assistència.

El Consolat de Mar de Barcelona celebra enguany els 750 anys d’història amb el suport i patrocini de les principals institucions del país. La iniciativa vol difondre i explicar la gairebé mil·lenària història de l’ens destacant la importància de les seves contribucions al comerç, el dret, la pau o la diplomàcia a escala mundial, així com el seu rol actual. Començant el 2022 i fins a la tardor de 2023, aquest òrgan encadenarà un ampli ventall d’accions per reivindicar el seu passat, present i futur dins del marc social i comercial de Catalunya.

El Llibre del Consolat de Mar, nucli d’aquesta transformació a escala internacional, es considera la darrera etapa d’un llarg procés que començava el 1272 amb la primera redacció del Llibre de les Costums de Tortosa. Amb el compliments dels tres quarts de mil·lenni de l’escrit, la ciutat es converteix en l’escenari des d’on es donarà eltret de sortida a la celebració, una de les commemoracions del Govern d’enguany amb la intenció de divulgar la inestimable aportació del Consolat de Mar a la legislació marítima del món occidental des del segle XIII i fins avui.

A la roda de premsa s’explicaran totes les accions que hi ha previstes fins a finals del 2023 per celebrar la commemoració d’aquesta efemèride (www.tresquartsdemillenni.cat)

Per a més informació contacta amb:

Oh la là! Comunicació

  1. Telf. 93 125 33 73
  2. Anna Parnau aparnau@ohlalacomunicacio.com - 676 86 14 24
  3. Cris Ramos cramos@ohlalacomunicacio.com - 671 76 20 92

Ajuntament de Tortosa

  1. Carles Ferrando cferrando@tortosa.cat - 630339288

Generalitat de Catalunya, Departament de Justícia

  1. Rosa Maria Mestres rmmestres@gencat.cat - 659035400
  2. Marta Herranz-Maideu mherranzm@gencat.cat - 667116761


10:00|La consellera Ciuró presideix la presentació de la celebració dels 3/4 de mil·lenni del Consolat de Mar de Barcelona i els Costums de Tortosa. Embarcador a la riba de la Rambla Felip Pedrell (a l'alçada de la pl. de Barcelona)|Tortosa (Baix Ebre)

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, presidirà la presentació de la celebració dels 3/4 de mil·lenni del Consolat de Mar de Barcelona i els Costums de Tortosa. La iniciativa vol difondre i explicar la gairebé mil·lenària història de l'ens, destacant la importància de les seves contribucions al comerç, el dret, la pau o la diplomàcia a escala mundial, així com el seu rol actual. També hi participaran el director general de Memòria Democràtica, Toni Font, i el director general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, Joan Ramon Casals.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia