La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, acompanyada de la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, presentarà el proper dilluns a Canet d’Adri una prova pilot d’informadors i informadores en espais naturals. Aquesta prova s’emmarca dins del pla de xoc endegat pel Departament per compatibilitzar la protecció del paisatge, la flora i la fauna amb les activitats d’oci i turístiques.

La prova, que es realitza a la demarcació de Girona amb la col·laboració de la Diputació, es desenvoluparà en zones de caràcter fluvial com ara rius, salts d’aigua i gorgues, que ara a l’estiu reben un important nombre de visitants. L’objectiu és promoure un ús responsable d’aquests espais naturals i evitar conductes incíviques.

Durant la presentació de la prova pilot també es donarà a conèixer la nova campanya de sensibilització d’ús públic d’espais naturals, que s’ha realitzat amb la col·laboració de les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, el Cos d’Agents Rurals, Turisme de Catalunya i FGC, així com una nova pàgina web amb recomanacions i informació sobre els parcs naturals i altres paratges protegits de Catalunya.


10:00|La consellera Jordà presenta una prova pilot d'informadors i informadores en espais naturals. Gorges Font de la Torre (42°02'10.9"N 2°43'48.6"E) - Aparcament de vehicles al Pavelló Canet d'Adri|Canet d'Adri (Gironès)

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, presentarà una prova pilot d'informadors i informadores en espais naturals.