Sala de premsa

La consellera Meritxell Serret compareix per informar sobre l'accident de globus a Turquia

query_builder   18 octubre 2022 17:00

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera Meritxell Serret compareix per informar sobre l'accident de globus a Turquia

  1. Ho farà a Lloret de Mar acompanyada de l’alcalde del municipi gironí, Jaume Dulsat
  2. Els departaments d’Acció Exterior, Interior i Salut s’estan coordinant en cas que calgui oferir acompanyament i suport a víctimes i afectades en el succés

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, compareixerà aquest dimarts per informar sobre l’evolució dels fets relacionats amb l’accident de globus aerostàtic que ha tingut lloc avui a Göreme, a Turquia, on han mort dues ciutadanes catalanes. Es tracta de dues dones de 62 anys i 64 anys veïnes de Lloret de Mar. L’alcalde del municipi gironí, Jaume Dulsat, acompanyarà la consellera Serret en la compareixença davant dels mitjans, que se celebrarà a l’Ajuntament de Lloret de Mar (Plaça de la Vila, 1) a les 17 h.

Al llarg del matí, el Departament d’Acció Exterior i UE ha posat en marxa els protocols que s’activen en casos d’emergències de catalans a l’estranger. Entre d’altres, la consellera Serret s’ha posat en contacte amb les autoritats locals turques per posar el Govern de Catalunya a la seva disposició, com també ho ha fet amb el Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyol i amb el cònsol d’Ankara, que s’ha desplaçat al lloc dels fets. També s’han activat els canals de suport a les famílies afectades. El Govern té un representant a Istanbul a disposició dels familiars de les víctimes i de totes les persones afectades per acompanyar-los en el que faci falta.

El Departament d’Acció Exterior i UE s’està coordinant amb els departaments d’Interior i Salut per tal de respondre amb la màxima celeritat en cas que sigui necessari prestar acompanyament i suport a les víctimes i persones afectades pels fets.

Per a més informació, podeu contactar amb l’Oficina de Comunicació a través del correu comunicació.exteriors@gencat.cat o al 625 343 451.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia