Sala de premsa

Igualtat i Feminismes impulsa un cicle de jornades arreu de Catalunya en el marc del 25N

query_builder   16 novembre 2022 08:45

settings_input_antenna Convocatòria

Igualtat i Feminismes impulsa un cicle de jornades arreu de Catalunya en el marc del 25N

  1. Amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, entre el 15 i el 24 de novembre se celebraran actes a Lleida, Girona, Manresa, Tarragona i Amposta.
  2. Les jornades aprofundiran en el nou marc conceptual i legal per a l'abordatge de les violències masclistes, i posaran el focus en cinc qüestions específiques: violències sexuals, violència obstètrica, violència vicària, violència a l'esfera política i pública, i violències masclistes digitals.

Les modificacions conceptuals i legals dels darrers anys sobre les violències masclistes suposen nous reptes en la intervenció. Per tal d’aprofundir en la seva comprensió, disposar de més instruments per al seu abordatge, i reflexionar sobre com impulsar la prevenció estructural i la reparació, el Departament d’Igualtat i Feminismes ha organitzat el cicle de jornades "L’abordatge de les violències masclistes: nous àmbits, nou paradigma”. El cicle s'emmarca en la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

En total, se celebraran cinc jornades en diferents punts de Catalunya, cadascuna centrada en un dels temes següents: violències sexuals, violència obstètrica, violència vicària, violència a l'esfera política i pública, i violències masclistes digitals. El cicle comptarà amb diferents ponències i activitats, que es focalitzaran en els tipus, àmbits i eines d’abordatge de les violències masclistes. A més, durant les jornades també es presentaran els materials del proper monogràfic de la revista IDEES, centrat en les violències masclistes, que inclouen articles i vídeos de persones expertes com d’entitats i altres administracions. Entre altres, el monogràfic compta amb aportacions de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre; la secretària de Feminismes, Montse Pineda Lorenzo; i la directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé.

En totes les sessions es podran agafar imatges i es realitzarà una atenció als mitjans de comunicació. Les diferents jornades també podran seguir-se en directe en línia, a través del canal de Youtube d'Igualtat i Feminismes.

LLEIDA - 15 novembre 2022: "L’Impacte de les violències sexuals en el jovent"

En aquesta jornada participaran, entre d’altres, la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes a Lleida, Elena Fuses Navarra, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé Barril, i el subdirector de Sensibilització i Prevenció de les Violències Masclistes, Rubén Sánchez Ruiz. Atenció a mitjans a les 11.30 h, amb la possibilitat d'enregistrar un mut després, en la represa de la jornada.

GIRONA - 16 novembre 2022: "La violència obstètrica, des de la perspectiva dels drets humans"

En aquesta jornada participaran, entre d’altres, la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Laia Cañigueral Olivé, i el responsable del Pla d'atenció a la salut afectiva, sexual i reproductiva del Departament de Salut, Ramon Escuriet Peiró. Atenció a mitjans a les 11.30 h, amb la possibilitat d'enregistrar un mut després, en la represa de la jornada.

MANRESA - 17 novembre 2022: "Com garantir els drets de les nenes, nens i adolescents davant la violència vicària"

En aquesta jornada participaran, entre d’altres, la directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Montserrat Barniol Carcasona, el subdirector de Sensibilització i Prevenció de les Violències Masclistes, Rubén Sánchez Ruiz, i la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes a Catalunya Central i Barcelona, Imma Reguant Espinal. Atenció a mitjans a les 11.15 h, amb la possibilitat d'enregistrar un mut després, en la represa de la jornada.

TARRAGONA - 22 novembre 2022: "La violència a l'esfera política i pública, des d'un enfocament interseccional"

En aquesta jornada participaran, entre d’altres, la directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé, el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo, i la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes a Tarragona, Eva Ferran Roig. Hora d’atenció a mitjans pendent de confirmar.

AMPOSTA - 24 novembre 2022: "Els reptes de l'abordatge de les violències masclistes digitals"

En aquesta jornada participaran, entre d’altres, la directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernández, i la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà Fortuño. Hora d’atenció a mitjans pendent de confirmar.

Per assistir a l'acte, en què els mitjans gràfics podran enregistrar un mut, com a l’atenció a mitjans, es prega que s'enviï la confirmació per correu electrònic a l’adreça comunicacio.igualtat@gencat.cat.

1  

Fitxers adjunts

Programa jornades

Programa jornades
PDF | 1146123

08:45|Jornada 'La violència obstètrica des de la perspectiva dels drets humans'. Auditori Josep Irla (plaça de Pompeu Fabra, 1)|Girona (Gironès)

La delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Laia Cañigueral Olivé, i la secretària de Feminismes, Montse Pineda Lorenzo, participaran a Girona a la jornada La violència obstètrica des de la perspectiva dels drets humans. Aquesta jornada s'emmarca en el cicle L'abordatge de les violències masclistes: nous àmbits, nou paradigma, que es desenvoluparà en diversos punts de Catalunya amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia