Sala de premsa

El Departament d'Igualtat i Feminismes aborda la violència a l'esfera política i pública amb una jornada a Tarragona pel 25N

query_builder   22 novembre 2022 18:00

settings_input_antenna Convocatòria

El Departament d'Igualtat i Feminismes aborda la violència a l'esfera política i pública amb una jornada a Tarragona pel 25N

  1. En el marc d’aquesta sessió, que tindrà lloc el 22 de novembre als serveis territorials del Departament de Cultura, també se celebrarà l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les dones
  2. A les 18:00 hores intervindran el delegat del Govern i la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes
  3. Posteriorment es llegirà el manifest del 25N i es farà un minut de silenci


El delegat territorial del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Àngel Xifré Arroyo, i la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes, Eva Ferran Roig, intervindran el proper dimarts 22 de novembre, a les 18 hores, a l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones, que se celebrarà en el marc de la jornada per abordar la violència a l’esfera política i pública que organitza el Departament d’Igualtat i Feminismes.

Aquesta sessió, que es farà als serveis territorials del Departament de Cultura, vol aprofundir en el nou marc conceptual i legal per a l’abordatge de les violències masclistes.

La jornada es durà a terme el dia 22 de novembre i començarà a les 9:45 hores amb la benvinguda de la directora del Departament d’Igualtat i Feminismes. Tot seguit, a les 10:00 hores, la politòloga Carme Vidal impartirà la ponència “la violència a l’esfera pública i política des d’un enfocament interseccional”.

La sessió continuarà amb la presentació de vídeos i articles sobre la llei 17/2020 a les 11:30 hores. En acabar, a les 12:30 hores, es farà una dinàmica i treball de grups sobre l’Estratègia Nacional de Prevenció de les Violències Masclistes a càrrec de l’equip tècnic de la Subdirecció de Sensibilització i Prevenció. Al matí, la sessió clourà amb la intervenció de la Directora General per l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich.

A la tarda la jornada es reprendrà amb la taula rodona “Reflexions, vivències i experiències entorn a la violència masclista en l’esfera pública i política”, a càrrec de la psicòloga i terapeuta Hana Riyani, la periodista Mònica Cid i la presidenta d’H20, Berta Mascaró. Posteriorment tindran lloc els parlaments del delegat i la directora i es llegirà el manifest del 25N i es farà un minut de silenci. Per cloure, La Teatrosfera representarà “La Senyora X”.

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha organitzat aquestes jornades amb l’objectiu d’aprofundir en les modificacions conceptuals i legals dels darrers anys sobre les violències masclistes, així com disposar de més instruments per al seu abordatge i reflexió.

En total, se celebraran cinc jornades en diferents punts de Catalunya, cadascuna centrada en un dels temes següents: violències sexuals, violència obstètrica, violència vicària, violència a l'esfera política i pública, i violències masclistes digitals. El cicle comptarà amb diferents ponències i activitats, que es focalitzaran en els tipus, àmbits i eines d’abordatge de les violències masclistes.

Les diferents jornades també podran seguir-se en directe en línia, a través del canal de YouTube d'Igualtat i Feminismes.

18:00|Acte institucional amb motiu del Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones. C. Major, 14|Tarragona (Tarragonès)

El delegat territorial del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Àngel Xifré Arroyo, i la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes, Eva Ferran Roig, intervindran a l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones, que se celebrarà en el marc de la jornada per abordar la violència a l'esfera política i pública que organitza el Departament d'Igualtat i Feminismes.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia