Sala de premsa

Igualtat i Feminismes impulsa un cicle de jornades arreu de Catalunya en el marc del 25N

query_builder   24 novembre 2022 09:00

settings_input_antenna Convocatòria

Igualtat i Feminismes impulsa un cicle de jornades arreu de Catalunya en el marc del 25N

  1. Amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, entre el 15 i el 24 de novembre se celebraran actes a Lleida, Girona, Manresa, Tarragona i Amposta.
  2. Les jornades aprofundiran en el nou marc conceptual i legal per a l'abordatge de les violències masclistes, i posaran el focus en cinc qüestions específiques: violències sexuals, violència obstètrica, violència vicària, violència a l'esfera política i pública, i violències masclistes digitals.

Les modificacions conceptuals i legals dels darrers anys sobre les violències masclistes suposen nous reptes en la intervenció. Per tal d’aprofundir en la seva comprensió, disposar de més instruments per al seu abordatge, i reflexionar sobre com impulsar la prevenció estructural i la reparació, el Departament d’Igualtat i Feminismes ha organitzat el cicle de jornades "L’abordatge de les violències masclistes: nous àmbits, nou paradigma". El cicle s'emmarca en la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

En total, se celebraran cinc jornades en diferents punts de Catalunya, cadascuna centrada en un dels temes següents: violències sexuals, violència obstètrica, violència vicària, violència a l'esfera política i pública, i violències masclistes digitals. El cicle comptarà amb diferents ponències i activitats, que es focalitzaran en els tipus, àmbits i eines d’abordatge de les violències masclistes. A més, durant les jornades també es presentaran els materials del proper monogràfic de la revista IDEES, centrat en les violències masclistes, que inclouen articles i vídeos de persones expertes com d’entitats i altres administracions. Entre altres, el monogràfic compta amb aportacions de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre; la secretària de Feminismes, Montse Pineda Lorenzo; i la directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé.

En totes les sessions es podran agafar imatges i es realitzarà una atenció als mitjans de comunicació. Les diferents jornades també podran seguir-se en directe en línia, a través del canal de YouTube d'Igualtat i Feminismes. Aquesta setmana les jornades són:

TARRAGONA - 22 novembre 2022: "La violència a l'esfera política i pública, des d'un enfocament interseccional"

En aquesta jornada participaran, entre d’altres, la directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé, el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo, i la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes a Tarragona, Eva Ferran Roig. Els mitjans que estiguin interessats a assistir-hi, hi poden anar durant tot el dia per tal d'agafar imatges. L'hora d’atenció a mitjans serà a les 18.30 h.

AMPOSTA - 24 novembre 2022: "Els reptes de l'abordatge de les violències masclistes digitals"

En aquesta jornada participaran, entre d’altres, la directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernández, i la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà Fortuño. Hora d’atenció a mitjans a les 12.15 h.

Per assistir a la jornada, en què els mitjans gràfics podran enregistrar un mut, com a l’atenció a mitjans, es prega que s'enviï la confirmació per correu electrònic a l’adreça comunicacio.igualtat@gencat.cat.

Fins ara s'han dut a terme les jornades a Lleida, “L’Impacte de les violències sexuals en el jovent”, Girona, “La violència obstètrica, des de la perspectiva dels drets humans” i a Manresa, “Com garantir els drets de les nenes, nens i adolescents davant la violència vicària”.

09:00|Jornada 'Els reptes de l'abordatge de les violències masclistes digitals'. Museu de les Terres de l'Ebre ( c. del Gran Capità, 34)|Amposta (Montsià)

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernández, i la directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé, participaran a Amposta a la jornada Els reptes de l'abordatge de les violències masclistes digitals. Aquesta jornada s'emmarca en el cicle L'abordatge de les violències masclistes: nous àmbits, nou paradigma, que es desenvoluparà en diversos punts de Catalunya amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia