Sala de premsa

Un gran cercle de 28 metres de diàmetre fet amb residus tèxtils representarà els 22 quilos de roba que llença cada persona a l'any

query_builder   27 novembre 2022 11:40

settings_input_antenna Convocatòria

Un gran cercle de 28 metres de diàmetre fet amb residus tèxtils representarà els 22 quilos de roba que llença cada persona a l'any

Cartell de l'acció{"name":"2022/11/25/14/44/95cf3eed-3f75-4525-80cf-c9341269ccdc.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":140793}

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire i Soler, participarà el proper diumenge, 27 de novembre, a les 11:40 hores, en l’acte central de la 14a Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR) que tindrà lloc a la Gran Clariana de la Plaça de les Glòries Catalanes, de Barcelona. L’acció se centrarà a col·locar dues tones de roba, procedent de la recollida selectiva, representant el cercle del símbol del Pacte per a la Moda Circular, un pacte voluntari entre institucions i empreses de les diferents baules de la cadena de valor tèxtil de Catalunya que facilitarà la incorporació de mesures de circularitat, l’impuls de projectes col·laboratius i la millora de la competitivitat del sector.

La Gran Clariana acollirà la representació per simbolitzar la generació actual i els objectius del pacte, acompanyada d’activitats educatives per mostrar alternatives per allargar la vida útil de la roba. El cercle de roba representarà els 22 kg de residus tèxtils que cada persona genera cada any, dels quals 20 kg, el cercle gran, amb una circumferència de 14 metres de radi, és el que va a abocador o incineradora, i no es recicla. El cercle petit, que conformarà el penjador, representa els 2,3 kg que es recullen selectivament.

L'acció l’organitza el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de l Generalitat, l'Agència de Residus de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Regions cap a la Sostenibilitat i Solidança, en el marc del seu projecte Euroregió Pirineus Mediterrani.

Nota: La representació es gravarà des de la torre Agbar. Els mitjans audiovisuals interessats a obtenir les imatges caldrà que ho demanin a través del telèfon 659 67 13 10 (Ana Tarragona).

11:40|14a Setmana Europea de Prevenció de Residus. Gran Clariana ( pl. de les Glòries Catalanes)|Barcelona (Barcelonès)

El director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire i Soler, participarà en l'acte central de la 14a Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR) que se centrarà a col·locar dues tones de roba, procedent de la recollida selectiva, representant el cercle del símbol del Pacte per a la Moda Circular.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia