Sala de premsa

Acció Climàtica instal·la gàbies per capturar senglars i preservar la biodiversitat al delta de l'Ebre

query_builder   6 febrer 2023 10:00

settings_input_antenna Convocatòria

Acció Climàtica instal·la gàbies per capturar senglars i preservar la biodiversitat al delta de l'Ebre

Aquesta mesura forma part del Pla de xoc que té en marxa el Departament per controlar les poblacions de senglar a Catalunya, ja que provoquen danys a l’agricultura i a la biodiversitat, accidents de trànsit i un augment del risc de malalties


El pròxim dilluns, 6 de febrer, a les 10 h, personal tècnic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural col·locarà una gàbia trampa per capturar senglars als Ullals de Baltasar, al Parc Natural del Delta de l’Ebre (Montsià). Aquesta gàbia s’instal·la principalment per evitar i sobretot per prevenir els possibles impactes sobre la biodiversitat. Les zones humides com el Delta són hàbitats de gran qualitat per als senglars perquè hi poden trobar una gran varietat de recursos alimentaris, refugis i descans. Acostumen a ser zones ideals per a la cria com passa des de fa anys al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i consumeixen tant vegetals com animals, sovint d’espècies protegides.

El director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre i el director del Parc Natural del Delta de l’Ebre atendran els mitjans de comunicació per explicar aquesta mesura. També es farà valoració de les captures que ja s’han realitzat amb gàbies a les Terres de l’Ebre.10:00|Acció Climàtica instal·la gàbies per capturar senglars i preservar la biodiversitat al delta de l'Ebre . Punt de Trobada: Aparcament Ullals de Baltasar. https://goo.gl/maps/SPsDaqvYaA7ZUhZs9|Amposta (Montsià)

El director dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l'Ebre, Jesús Gómez, i el director del Parc Natural del Delta de l'Ebre, Sisco Vidal, atendran els mitjans de comunicació per explicar aquesta mesura.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia