Sala de premsa

La Delegació del Govern davant la UE organitza l'acte 'Regions as Key Players in European Space Policy'

query_builder   20 març 2023 14:30

settings_input_antenna Convocatòria

La Delegació del Govern davant la UE organitza l'acte 'Regions as Key Players in European Space Policy'

  1. L'acte s'organitza conjuntament amb la Xarxa Network of European Regions Using Space Technologies i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya i consistirà en diferents debats sobre el rol de les regions en les polítiques europees de l'espai

La Delegació del Govern davant la Unió Europea, la Xarxa Network of European Regions Using Space Technologies (Nereus) i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), organitzen l'esdeveniment 'Regions as Key Players in European Space Policy' el proper dilluns 20 de març entre les 14:30 h i les 18 h a l'Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la UE, a Brussel·les.

L'acte consistirà en dos debats: en el primer s'exploraran diferents experiments que es troben a l'avantguarda de l'exploració de l'espai: la missió Hypathia I a l'estació d'investigació del desert de mart a Utah, composada per nou científiques catalanes i la planta pilot MELiSSA, una infraestructura clau promoguda per l'Agència Espacial Europea que pretén desenvolupar serveis de suport a la vida per missions espacials de llarga durada. Durant el segon debat es parlarà sobre les polítiques europees de l'espai i el rol que hi poden tenir les regions dels estats membre.

El delegat Ignasi Centelles, juntament amb el president de la Xarxa Nereus, Thiery Cotelle i el Director General d'Innovació, Economia Digital i Emprenedoria del Govern de Catalunya, Lluís Juncà, seran els encarregats d'obrir l'acte. Entre els panelistes que participaran als diferents debats, destaquen la capitana de la missió Hypathia 9, Mariona Badenas, la cap de la unitat de política espacial de la Direcció General d'Indústria de Defensa i Espai de la Comissió Europea, Paraskevi Papantoniou i el Director de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, Ignasi Ribas. En aquest enllaç podeu consultar el programa complet de l'esdeveniment.

L'esdeveniment forma part d'una sèrie d'actes organitzats a Europa i als Estats Units per commemorar el centenari del naixement del Dr. Joan Oró (1923 - 2004), bioquímic català que va participar en diverses missions de la NASA.

14:30|La Delegació del Govern davant la UE organitza l'acte 'Regions as key players in the European space policy'. Delegation of the Government of Catalonia to the EU (Rue de la Loi/Wetstraat, 227)|Bruxelles (Bèlgica)

El delegat del Govern davant la Unió Europea, obre l'acte Regions as Key Players in European Space Policy que organitza la Delegació del Govern davant la UE conjuntament amb la Xarxa Nereus (Network of European Regions Using Space Technologies) i l'IEEC (Institut d'Estudis Espacials de Catalunya). NOTA: Els mitjans que vulguin cobrir l'acte caldrà que s'acreditin abans del 20 de març a les 11h, a l'adreça electrònica comms.eu@gencat.cat.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia