Dimecres 17 de maig, a les 12.30 hores, tindrà lloc la presentació del Dia Internacional dels Museus (DIM) a Catalunya, un esdeveniment cultural de caire mundial que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM) cada 18 de maig. 

Amb motiu de la celebració del DIM, es presentarà també el Pla d’actuacions dels museus catalans 2022-2025 i els seus principals eixos. Aquest és un dels períodes d’accions previstos en el Pla de Museus de Catalunya 2030, aprovat pel Govern.

El Pla és una eina que representa el consens del sector museístic entorn d’una visió renovadora d’allò que han de ser els museus catalans i el sistema que ha d’articular el suport de la Generalitat de Catalunya i de la resta d’institucions del país. Així, s’estableix un marc estratègic ambiciós amb un horitzó al 2030 i set grans objectius per a la millora de la situació dels museus. 

Per tal el Pla de Museus pugui avançar de forma progressiva cap a l’horitzó 2030, es divideix en períodes d’acció més breus, els plans d’actuacions, que concreten els objectius específics, les actuacions, el pressupost i el calendari d’execució a quatre anys vista. 

La presentació tindrà lloc al Palau Moja de Barcelona en el marc d’una trobada de treball i anirà a càrrec de la directora general de Patrimoni Cultural, Sònia Hernández. Participarà també la cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles, Sònia Blasco. 

Els periodistes interessats a assistir-hi hauran d'enviar una confirmació a la bústia: comunicacioagenciapatrimoni@gencat.cat