Sala de premsa

Simulacre d'operatiu antiterrorista a l'Estació de Sants amb la participació d'unes 500 persones, entre cossos d'emergències, seguretat i figurants

query_builder   26 octubre 2023 23:55

settings_input_antenna Convocatòria

Simulacre d'operatiu antiterrorista a l'Estació de Sants amb la participació d'unes 500 persones, entre cossos d'emergències, seguretat i figurants

  1. •La matinada de dijous 26 a divendres 27 d’octubre tindrà lloc a l’Estació de Sants un simulacre d’operatiu antiterrorista organitzat per Protecció Civil de la Generalitat conjuntament amb Mossos d’Esquadra i ADIF per posar a prova la resposta operativa dels cossos de seguretat i el sistema d’atenció a les víctimes, així com el Pla d’autoprotecció de l’Estació i l’encaix amb el Pla Procicat per transport en ferrocarril (FERROCAT)
  2. •L’acció s’ha desenvolupat a l’interior de l’estació, incloent vestíbul, i s’ha simulat un atac amb múltiples ferits i víctimes mortals i la intervenció policial i

La matinada de dijous a divendres tindrà lloc a l’Estació de Sants de Barcelona un simulacre d’operatiu antiterrorista arran d’un atac amb múltiples ferits i víctimes mortals, amb l’objectiu de posar a prova la resposta operativa dels cossos de seguretat i el sistema d’atenció a les víctimes afectades en actes terroristes. L’exercici s’emmarca en els simulacres que anualment han de desenvolupar infraestructures com l’Estació de Sants i enguany s’aprofita per fer un simulacre d’actuació davant un atac terrorista. El simulacre compta amb la participació d’unes 500 persones, entre membres dels cossos d’emergències, seguretat, de la pròpia instal·lació i figurants.

Hi participaran: Mossos d’Esquadra, amb més de 170 efectius i una 30 de vehicles de diferents unitats incloent GEI, unitat canina, unitat de subsòl, TEDAX, BRIMO, ARRO, i patrulles de seguretat ciutadana; Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil de la Generalitat amb personal de la sala CECAT i de l’Operativa Territorial, Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), SEM, Creu Roja, CAT112 i xarxa RESCAT. Cal destacar la participació de fins a 250 figurants alumnes del Grau d’Emergències sanitàries i del Grau en Seguretat. Els figurants simularan ser passatgers i persones que es troben a l’estació.També hi participaran alumnes d’un grau de Caracterització i maquillatge professional, realitzant les caracteritzacions dels ferits. També col·laboren activament en el simulacre Bombers de Barcelona, TMB i RENFE.

A les 23.55h del dijous, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, farà una atenció als mitjans de comunicació, juntament amb el sotscap de la Comissaria Superior Tècnica de Mossos, l’intendent Josep Saumell, i el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado. L'atenció es farà des de l'exterior de l'estació, a la Plaça Països Catalans, on hi haurà instal·lat el Centre de Comandament Avançat.

Posteriorment, els mitjans podran prendre imatges de l’interior de l’Estació de Sants prèvies a l’inici del simulacre. Un cop iniciat el propi simulacre, es conduirà els mitjans de comunicació a enregistrar imatges del seguiment del simulacre des de la posició d’observadors, i posteriorment, del sistema d’atenció a les víctimes habilitat per a l’ocasió.

Els mitjans de comunicació que vulguin cobrir el simulacre s’han d’acreditar fent arribar un correu a comunicació.interior@gencat.cat com a màxim dijous a les 12.00 hores.

23:55|Simulacre d'operatiu antiterrorista a l'Estació de Sants. Estació de Sants|Barcelona (Barcelonès)

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, atendrà els mitjans arran del simulacre d'operatiu antiterrorista a l'Estació de Sants. El simulacre comptarà amb la participació d'unes 500 persones, entre cossos d'emergències, seguretat i figurants

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia